Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Professionals opleiden en ontwikkelen met de BOB-KOB Infra Academy
“Met onze nieuwe Infra Academy willen we een bijdrage leveren aan de opleiding en ontwikkeling van professionals die het willen maken in de civiele techniek”.

Professionals opleiden en ontwikkelen met de BOB-KOB Infra Academy

Weinig sectoren zijn zo dynamisch, complex, multidisciplinair én van maatschappelijk belang als de infrasector. De sector is op alle fronten in beweging. Innovatie, digitalisering en duurzaamheid vragen om meer en vooral beter opgeleide professionals. 

“Naast het aantrekken van jong talent en zij-instromers, is het ontwikkelen van vaardigheden en competenties van professionals van cruciaal belang voor een vitale infrasector”, zegt Martijn van Holten, manager opleidingen & trainingen bij de Infra Academy van de BOB-KOB. Het afgelopen jaar is hij met zijn team druk bezig geweest met het realiseren van de Infra Academy.

Opleidingen voor elk niveau

Van Holten: “Met onze nieuwe Infra Academy willen we een bijdrage leveren aan de opleiding en ontwikkeling van professionals die het willen maken in de civiele techniek. De Infra Academy heeft voor ieder niveau opleidingen, trainingen en cursussen. Iedereen kan bij ons terecht voor de ontwikkeling van vakkennis èn sociale vaardigheden, van starters en zij-instromers tot ervaren professionals.” 

“De opleidingen worden verzorgd door toonaangevende docenten die werkzaam zijn in de praktijk en hun sporen in hun vakgebied hebben verdiend. De lessen zijn praktijkgericht met aansprekende voorbeelden, waarbij we steeds vaker gebruikmaken van moderne lesmethodes zoals blended teaching, e-learning en projectgestuurd leren.”

Maatwerktraject

Omdat ieder bedrijf uniek is met specifieke uitdagingen en ambities, is het soms wenselijk om een maatwerk opleidingstraject te ontwikkelen. Een voorbeeld is het incompanytraject dat BOB-KOB samen met BAM Infra Telecom ontwikkelde. “Samen ontwikkelden we een traject voor drie groepen werknemers”, vertelt Van Holten. “Het traject is per functie afgestemd op de benodigde kennis èn op de vereiste vaardigheden. Een voordeel van zo’n maatwerktraject is dat je er praktijkvoorbeelden uit het bedrijf in kunt stoppen. In de lesstof kwamen bijvoorbeeld de eigen processen, systemen en lijstjes van BAM Infra Telecom voorbij. Daardoor was de theorie direct herkenbaar voor de deelnemers. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat een groep medewerkers in één keer op hetzelfde niveau zit.”

Weinig tijd, maar toch ontwikkelen

ok is er gedacht aan mensen die geen tijd hebben voor een langlopende opleiding, maar die wel hun kennis willen verdiepen. Van Holten: “Vorig jaar hebben we de Specials for Professionals ontwikkeld. Dat zijn korte cursussen en trainingen van maximaal 4 dagen. Deze hebben als doel om professionals met meerdere jaren werkervaring verder te ontwikkelen binnen hun functie op het gebied van projectbeheersing, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid.”     

Kijk voor meer informatie op www.bob.nl/infra-academy

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.