Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Professionals doen het veilig met één hand

Professionals doen het veilig met één hand

Die heeft drukgevoelige knoppen, waarmee het effect van een joystick of paddle wordt bereikt. Dat maakt de bediening met één hand niet alleen mogelijk en gemakkelijker, maar vooral veel veiliger.

Tele Radio heeft een breed assortiment zenders om de ontvangers van de Tiger-range mee te bedienen. Het gaat zowel om handzenders met drukknoppen, als om zenders met een joystick. Er is echter één model dat hierboven uitstijgt en dat is de Tele Radio Tiger TG-T14 met 6 of 8 proportionele, analoge knoppen. Hij combineert de precisie van een joystick-zender met de compactheid en gelijkheid van een drukknopzender. Hoe dat werkt? Wel, hoe dieper de knoppen van deze Tiger TG-T14 worden ingedrukt, hoe hoger het uitgangssignaal wordt. Een functie die doorgaans alleen heel precies door een joystick of paddle wordt aangestuurd, is nu ook te bedienen met behulp van drukknoppen. Dat betekent een grotere handzaamheid tegen een lagere prijs.

Extra veiligheid

Naast de gebruikelijke veiligheidseigenschappen van het Tiger-systeem heeft de TG-T14 ook een accelerometer. Die zorgt voor nog meer veiligheid. Want, wanneer u de zender laat vallen (oeps!) zorgt de accelero(=versnellings)meter er direct voor, dat de zender zichzelf, de werkzame functie en zonodig ook de aangestuurde toepassing geheel uitschakelt. De ingebouwde accelerometer detecteert namelijk het korte moment van gewichtsloosheid bij een val. De zender is geprogrammeerd om hierop direct te reageren. Deze interessante eigenschap is gecombineerd met een gecertificeerde noodstopbediening, die onafhankelijk is getest volgens PLe/SIL3.

Zekerheid door testen

Tele Radio laat haar producten regelmatig testen door externe bedrijven. Zo zijn de drukknoppen getest op weerstand, levensduur, functionaliteit en ergonomie. Want veiligheid begint bij zekerheid. Uit deze testen is gebleken, dat de drukknoppen op de zender zonder enige vorm van kwaliteitsverlies wel 30.000 keer kunnen worden ingedrukt. Verder is het een mooi gegeven, dat de drukknoppen van Tele Radio zenders erg soepel zijn in te drukken, bovendien altijd vervangbaar zijn en de zenders zelf goed in de hand liggen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.