Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Proeven van (geavanceerde) apparatuur voor bodem- en waterprojecten
Met het brede productportfolio is Royal Eijkelkamp met recht een one stop shop voor grondbemonstering en geotechnische meetinstrumenten.

Proeven van (geavanceerde) apparatuur voor bodem- en waterprojecten

Met meer dan 110 jaar ervaring en een breed portfolio aan (sonische) boorapparatuur, sondeeroplossingen (CPT) en watermonitoringsystemen is Royal Eijkelkamp een one stop shop voor bodem- en waterprojecten. In de week van 15 november jongstleden kon een groot aantal geïnteresseerden uit binnen- en buitenland proeven van alle (geavanceerde) apparatuur tijdens een interactieve demodag in Giesbeek. Gezien de vele enthousiaste reacties staat de volgende demodag alweer op de planning.

“De laatste jaren hebben we ons productportfolio aanzienlijk uitgebreid”, zegt Rob Stolsz, Product Specialist Soil & Water bij Royal Eijkelkamp. “Als gevolg van de pandemie konden we onze (nieuwe) producten helaas te weinig in real-life aan het grote publiek laten zien. Om gebruikers en eindafnemers toch wat meer feeling te geven met onze producten, hebben we een demodag georganiseerd op ons hoofdkantoor waar we beschikken over eigen testfaciliteiten. Maar liefst 150 genodigden, voornamelijk uit Europa maar ook uit Amerika, konden uitgebreid kennismaken met onze producten en gastvrijheid, uiteraard volledig conform de geldende coronamaatregelen.”

Tijdens de demodag werd de genodigden een interessant dagprogramma voorgeschoteld rond de thema’s bodem en water.

Soil & Water

Tijdens de demodag werd de genodigden een interessant dagprogramma voorgeschoteld rond de thema’s bodem en water. “Behalve het delen van kennis en rondleidingen door de verschillende productieruimtes werden ook in de buitenlucht de nodige demonstraties gegeven op onze eigen InnoFields terrein, een grote (2.500 m2) en deels overdekte testlocatie”, blikt Stolsz terug. “Men kon proeven van onze nieuwste innovaties, van apparatuur voor handmatige bodembemonstering tot de meest geavanceerde bodembemonstering- en sonische boormachines en andere systemen en producten die we tussentijds hebben ontwikkeld. Wat te denken van ACT (Actively Aerated Compost Tea)? Een brouwsel van een aantal biologische grondstoffen dat het bodemleven verbeterd als alternatief voor producten met chemische bestanddelen. Compostthee kan als biologische mest worden toegepast op het land en stimuleert de gewasontwikkeling op een duurzame manier.”

Ook in de buitenlucht werden de nodige demonstraties gegeven op het eigen InnoFields terrein.

Demonstraties

De live demonstraties spreken natuurlijk altijd tot de verbeelding op zo’n evenement, erkent Sjoerd Sprenkelder, Product Manager Sonic & Conventional Rigs bij Royal Eijkelkamp. “Zo hebben we een aantal machines gedemonstreerd rond het thema bodembemonstering, waaronder de AquaLock, de DualWall CoreBarrel en de DS4. Ook de Compact Crawler CPT-serie werd uitvoerig onder de aandacht gebracht, net als de robuuste productlijn aan geotechnische meetinstrumenten van Eijkelkamp GeoPoint SoilSolutions. Met de DS4, een multifunctionele rig voor onder meer het uitvoeren van milieukundig onderzoek, partijkeuringen en geotechnisch onderzoek én de compacte CPT-serie gaan we in 2022 een uitgebreide demotoer doen in Europa en Amerika. We gaan dus met deze machines naar onze klanten op locatie. Inschrijven voor deze unieke demotoer kan via onze website.”

In de week van 15 november jongstleden kon een groot aantal geïnteresseerden uit binnen- en buitenland proeven van alle (geavanceerde) apparatuur tijdens een interactieve demodag in Giesbeek.

Met het brede productportfolio is Royal Eijkelkamp met recht een one stop shop voor grondbemonstering en geotechnische meetinstrumenten. “Er is geen enkel ander bedrijf in de wereld die al deze disciplines combineert”, resumeert Stolsz. “Eindafnemers en gebruikers kunnen alles bij één bedrijf onderbrengen. We sluiten het jaar 2021 zeer positief af en zien het nieuwe jaar met veel vertrouwen tegemoet. Plan een demo voor een uitgebreide kennismaking met onze compacte apparatuur of maak alvast een voorregistratie voor de demodag 2022.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.