Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Proefveld met ondergrond DrainMix® te zien in de WaterStraat van de Green Village bij de TU Delft

Proefveld met ondergrond DrainMix® te zien in de WaterStraat van de Green Village bij de TU Delft

Mede door het veranderende klimaat leiden fikse buien en droogte steeds vaker tot problemen. Vandaar dat bedrijfsleven en wetenschap oplossingen ontwikkelen voor het omgaan met de enorme hoeveelheden water en droogte. In de WaterStraat, een project van The Green Village, VP Delta en de TU Delft, werken ondernemers, onderzoekers en gebiedsbeheerders samen aan nieuwe innovatieve producten om beter om te gaan met wateroverlast en droogte in de stad. Vanaf eind mei ligt daar ook een proefveld met als ondergrond de duurzame bouwstof DrainMix®, gemaakt van bodemas dat overblijft na de verwerking van restafval.

Drainmix® is geschikt als fundering en watermanagement van sportvelden, pleinen, parkeerplaatsen en wandelpaden. Het proefveld met DrainMix® is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen SUEZ, Kyoto Boost, Heros Sluiskil, Wavin, KSP Kunstgras, Heijmans en MBI De Steenmeesters.

Afvloeien en opslaan
SUEZ, specialist in afval- en grondstoffenmanagement, en innovator Kyoto Boost hebben samen DrainMix® ontwikkeld. Drainmix® is een bouwstof die doet denken aan lava en kan in verschillende constructies worden toegepast. Door de fractie met een open structuur kan regenval rustig infiltreren en naar behoefte snel afvloeien of worden opgeslagen. DrainMix® heeft namelijk het vermogen om heel snel water te transporteren en te bufferen. Door de ruimte tussen de korrels kan het water snel worden afgevoerd. Het kan ook bewaard worden om later te gebruiken.

Testomgeving WaterStraat
De WaterStraat is initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland, VPdelta en The Green Village. Het is een proeftuin voor experimenten, onderzoek en demonstratie. In de WaterStraat is een proefveld aangelegd met een fundering van Drainmix. Studenten aan de TU Delft gaan hier verder onderzoek doen naar de kenmerken en eigenschappen van DrainMix®. Behalve als fundament van het proefveld is de DrainMix® in de WaterStraat ook aanwezig als basismateriaal. Zo kunnen geïnteresseerden zien hoe het materiaal eruitziet.

DrainMix

Potentie Drainmix®
Paul Valster, directeur New Business van SUEZ over het proefveld met Drainmix® in de WaterStraat: “De WaterStraat werkt aan praktisch toepasbare oplossingen voor een toekomstbestendige stad. DrainMix® is daar een perfect voorbeeld van. Dat studenten van de TU Delft de potentie van Drainmix® er nog verder onderzoeken, kunnen wij alleen maar toejuichen. Samen met onze partners zijn we er trots op dat we een plekje in de WaterStraat toegewezen hebben gekregen en de komende tijd de toepassingsmogelijkheden van Drainmix® verder kunnen ontwikkelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.