Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Primeur voor Maastricht: dé internationale vakbeurs voor de infrasector komt naar het MECC

Primeur voor Maastricht: dé internationale vakbeurs voor de infrasector komt naar het MECC

Er is behoefte aan een allesomvattende vakbeurs voor grond-, weg- en waterbouw, bouwmaterialen, civiele techniek en infrastructuur, maar dan wel een vakbeurs die centraal in de Benelux gehouden wordt, met een internationaal karakter, is de mening van beursorganisator Exhibitions Rotterdam International BV. 

Jan G. de Klerk, directeur bij Exhibitions Rotterdam, licht toe: “Natuurlijk zijn er andere beurzen in Nederland die de bovengenoemde sectoren deels bestrijken. Wij hebben echter geconstateerd dat bedrijven die in deze sectoren werkzaam zijn, al langer Euregionaal werken en zich niets aantrekken van landsgrenzen. Er bestaan al samenwerkingsverbanden tussen partijen in Nederland, België en Duitsland, die een voor iedereen bereikbare vakbeurs rechtvaardigen. Wij willen de beurs echter nog breder zien en er een Europese, internationale beurs van maken. Deze beurs organiseren wij van 21 tot en met 23 april 2020 voor de allereerste keer, op een locatie die prachtig centraal in de Benelux, bijna op het drielandenpunt, ligt: het MECC in Maastricht.”

Bereikbaarheid voert de boventoon
INFRA-EXPO 2020 heeft bereikbaarheid als rode draad door het evenement lopen. De organisatie zorgt ervoor dat er een groot aandeel eigenaren, directieleden, managementleden en andere beslissers van middelgrote en grote ondernemingen uit de Europese infrasector zullen worden uitgenodigd. “Voor ondernemers, organisaties en overheden die landelijk en/of op Europees niveau ondernemen in de infrasector biedt dit uitgelezen kansen om zich aan een kwalitatief hoogwaardig publiek te presenteren”, schetst De Klerk. “Niet alleen de geografische bereikbaarheid is top vanwege de locatie, maar ook de zakelijke en bovenal menselijke bereikbaarheid is enorm. In onze rol als doorgewinterde beursorganisator bieden we graag deze meerwaarde aan zowel exposant als bezoeker.”

Kennis delen en orders noteren
De vakbeurs staat in het teken van het delen van kennis, over ’s lands grenzen heen. Voor De Klerk is het noteren van orders een logisch gevolg van het feit dat INFRA-EXPO een kennisplatform van de bovenste plank is: “Door elkaar slimmer te maken, kunnen er weldoordachte keuzes gemaakt worden. De vakbeurs informeert niet alleen, maar biedt meteen alle gelegenheid om problemen voor te leggen, oplossingen te vernemen en directe keuzes te maken. Dat levert opdrachten op, reken daar maar op.”

Verbinden en innoveren
Met de ambitieuze doelstellingen die Exhibitions Rotterdam heeft met INFRA-EXPO, valt te verwachten dat deze vakbeurs tot de succesvolste beurzen in de Europese sector zal gaan behoren. “We verbinden partijen met elkaar, waardoor er niet alleen mooie opdrachten over en weer gegund zullen worden, maar waardoor er vooral ook (Europese) samenwerkingsverbanden zullen ontstaan, die voor een stuk broodnodige innovatie zullen zorgen”, aldus De Klerk.

Aan bekendheid voor de vakbeurs wordt inmiddels hard gewerkt. Exhibitions Rotterdam heeft hiervoor vakblad Grond- Weg- en Waterbouw als mediapartner ingelijfd. Verder werkt de organisatie nauw samen met een Comité van Aanbeveling, waarin vooraanstaande en gelauwerde personen uit de infrasector zitting hebben. Zij promoten de vakbeurs, dragen ideeën aan, komen met innovaties en hebben zich ten doel gesteld om INFRA-EXPO naar het allerhoogste niveau te tillen. De Klerk: “Op deze manier blijft INFRA-EXPO relevant voor de branches waarop het evenement zich richt.”

Beursprogramma vol actie
De organisatie heeft een Speakers Corner van 120 m2 voorzien op de beursvloer. Daar vinden lezingen, workshops, demonstraties en discussierondes plaats. “Om het spannender te maken, is er een mystery guest uitgenodigd, die een lezing zal geven”, zegt De Klerk. Op basis van de vele positieve reacties, zowel nationaal als internationaal, is de inschrijving voor exposanten inmiddels van start gegaan. Het indelen van standruimte geschiedt op volgorde van aanmelding. INFRA-EXPO 2020 wordt gehouden in de Zuid Hall van het MECC in Maastricht, met een oppervlakte van 10.000 m2. De minimale ruimte voor een stand bedraagt 9 m2.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.