Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Preferred supplier voor de GWW
Al vele tientallen jaren is Bunnik Verhuur en Grondverzet preferred supplier voor diverse aannemers in de grond-, weg- en waterbouw.

Preferred supplier voor de GWW

Al vele tientallen jaren is Bunnik Verhuur en Grondverzet preferred supplier voor diverse aannemers in de grond-, weg- en waterbouw. Zo is het bedrijf al vele jaren kind aan huis op de Blankenburgverbinding en op de Maasvlakte. Daarnaast wordt fors geïnvesteerd in het verder verduurzamen van machines en pompen, en heeft het familiebedrijf de eerste trede bereikt op de Safety Culture Ladder.

Op de Blankenburgverbinding is Bunnik Verhuur en Grondverzet een vertrouwd gezicht.

Duurzaam

Bunnik Verhuur en Grondverzet maakt tempo met het verduurzamen van het machinepark. “We zijn druk met het elektrificeren van het compacte materieel”, zegt bedrijfsleider Perry Bunnik. “Zo hebben we van elk type machine altijd wel een elektrisch alternatief beschikbaar. Denk aan een elektrische trilplaat, shovel, compacte kraan, enz. Verder zijn we trots op het feit dat onze bronnerings- en vuilwaterpompen voor 90% op efficiënte Stage V-motoren draaien, en dat we als bedrijf afgelopen jaar de eerste trede op de Safety Culture Ladder hebben bereikt.” Daarnaast merkt Perry een toegenomen vraag naar sleufbekistingen. Reden om ook dat assortiment verder uit te breiden. “Het heeft alles te maken met de aangescherpte regelgeving waarbij een sleuf dieper dan 1,20 meter wordt beschouwd als een besloten ruimte”, verduidelijkt Perry. “Men is dan verplicht om veiligheidsvoorzieningen te treffen tegen inkalven. Wij verhuren sleufbekistingen in alle soorten en maten.”

In de bouwput

Op de Blankenburgverbinding is Bunnik Verhuur en Grondverzet een vertrouwd gezicht. “Waar we afgelopen jaar bouwconsortium BAAK vooral hebben ondersteund tijdens vele weekendwerkzaamheden (14 weekenden!), zijn we hier onlangs een nieuwe fase ingegaan. Om ruimte te maken voor de bouw van de tunnel is een deel van de Boulevard in Rozenburg afgegraven”, legt Perry uit. “Nu het dak van de tunnel klaar is, is begonnen met het terugbouwen van de Boulevard. Hiervoor wordt eerst de grond aangebracht die bij het afgraven van de tunnel is vrijgekomen. Om onze machines in de bouwput te krijgen, twee rupskranen en een 13-tons trilwals, zijn ze naar beneden gebracht met behulp van een 200-tons telekraan. Door middel van het naar beneden draaien van aanvulmateriaal werken de machines zichzelf naar boven. Het gaat om circa 90.000 kuub materiaal.”

De machines van Bunnik Verhuur en Grondverzet worden in de bouwkuip gezet met behulp van een 200-tons telekraan.

Als Bunnik Verhuur en Grondverzet zijn we trots dat we onderdeel mogen zijn van zo’n bijzonder project als de Blankenburgverbinding, zegt Perry. “Tot op heden loopt alles gesmeerd. Met dank aan de inzet van onze gemotiveerde vakkrachten. Mensen waar we zuinig op zijn en die ook regelmatig op de Maasvlakte en vele andere projecten actief zijn voor de meest uiteenlopende werkzaamheden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.