Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Pragmatisch ontzorgen – Engineering & Consultancy
Evenco legt alle soorten leidingen.

Pragmatisch ontzorgen – Engineering & Consultancy

Evenco Engineering & Consultancy heeft inmiddels flink naam gemaakt in de leidingenwereld. Theo Everaers, directeur/eigenaar van Evenco, richtte het bedrijf elf jaar geleden op en beschikt over een uitgebreid netwerk en een breed dienstenpakket. 

Daar waar leidingen aangelegd of verlegd moeten worden, kan Evenco haar opdrachtgevers over het hele traject ontzorgen. Van (pre-)engineering en aanbesteding tot directievoering en toezicht. “Hieronder vallen dus ook sterkteberekeningen en waterslagberekeningen bij pompgebouwen”, vertelt Everaers. “Daarbij zijn we bekend met elke soort leiding. We ontwerpen hoge- en lagedrukleidingen, stalen, betonnen en kunststofleidingen.”

Boringen in Elsloo

Een aansprekend project uit de afgelopen periode is de aanleg van twee leidingen en één duct voor dataverbinding onder het Julianakanaal in Elsloo door middel van horizontaal gestuurd boren (HDD). “Voor dit complexe project maakten wij het voorontwerp en namen we deel in het bouwteam. De ruimte was beperkt, de ondergrond was ongunstig en er waren damwanden met groutankers langs het kanaal. De grootste uitdaging was de 5 m dikke grindlaag, die aan twee zijden moest worden doorboord. Om hier doorheen te komen is deze laag met grout geïnjecteerd.” 

Evenco biedt ondersteuning bij grote en kleine projecten in uiteenlopende stadia van realisatie. “We zijn als organisatie pragmatisch ingesteld”, vertelt Everaers. “Voor ons geen grote papiermassa’s, maar heldere uiteenzettingen op enkele A4’tjes, goed te volgen voor alle betrokkenen. Zo blijven we toegankelijk en aanspreekbaar, ook bij ingewikkelde projecten zoals in Elsloo.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.