Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
plein06 Urban Landscapes wint eerste prijs International Design Awards in Los Angeles

plein06 Urban Landscapes wint eerste prijs International Design Awards in Los Angeles

Een Nederlands-Litouws ontwerpteam onder leiding van plein06 urban landscapes uit Rotterdam heeft met het brugontwerp Bridging Nature in Kaunas, de eerste prijs gewonnen in de categorie bruggen bij de international Design Awards (IDA) in Los Angeles.

plein06 Urban Landscapes

Bridging Nature ligt op een kwetsbare plek aan de rand van de historische binnenstad van Kaunas, precies waar de Litouwse rivieren Neris en Memel samenkomen. De natuurwaarden en het cultuurhistorische panorama op de oude binnenstad van Kaunas worden in het ontwerpvoorstel versterkt door een elegant brugontwerp. Deze voorziet in een asymmetrisch profiel dat ruimte biedt voor een groene shared-space esplanade met ruimte om te verblijven en te genieten van het uitzicht op de middeleeuwse stad.

plein06 Urban LandscapesDe getrapte steunpunten versterken de ecologie rondom het waterpeil en vouwen boven het water open tot een prettige en comfortabele multifunctionele buitenruimte waar mensen kunnen verblijven. Ook biedt deze ruimte een plek voor evenementen en tentoonstellingen wanneer Kaunas in 2022 culturele hoofdstad van Europa is.

Bridging Nature is een fijn staaltje Nederlands-Litouwse ingenieurskunst waarin de nieuwste technieken op het gebied van warmte, energie, circulariteit en natuurinclusiviteit integraal zijn ontworpen. Zo wordt het regenwater dat zich op de brug verzamelt, gebruikt in het irrigatiesysteem en wordt de hitte uit het asfalt in de zomer opgeslagen en in de winter gebruikt om het wegdek te verwarmen. Daarnaast is de gehele brug modulair en demontabel ontworpen.

Bridging Nature is een gezamenlijke inzending met  Witteveen + Bos, Panevėžio Keliai en Terra Firma LT voor een internationale ontwerpprijsvraag (december 2017) uitgeschreven door Kaunas Architectural and Urban Renewal Council.

plein06 Urban Landscapes

De International Design Awards (IDA) zijn opgericht in 2007 in Los Angeles en worden jaarlijks uitgereikt met als doel om aankomend en doorbrekend talent te ontdekken binnen de ontwerpvakgebieden van architectuur, interieur, productontwerp, grafisch ontwerp en mode.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.