Platform over civiele techniek & infrastructuur
Platform Grond-, Weg- en Waterbouw gaat partnerschap aan met InfraTech
Ook in 2023 worden de InfraTech Innovatieprijzen weer uitgereikt in drie categorieën: productinnovaties, procesinnovaties en vernieuwende vormen van samenwerken.

Platform Grond-, Weg- en Waterbouw gaat partnerschap aan met InfraTech

InfraTech 2023 – Move Forward!

InfraTech 2023 vindt plaats van 17 t/m 20 januari 2023 in Rotterdam Ahoy. InfraTech is uitgegroeid tot een onmisbaar kennisplatform, waar opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers samen de verbinding aangaan en de wereld laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort.

“We zijn niet voor niets dé ontmoetingsplek tussen overheden en het bedrijfsleven in de infrasector.”

Platform Grond-, Weg- en Waterbouw is een intensief samenwerkingsverband met InfraTech aangegaan en zal dit jaar regelmatig berichtgeving doen over InfraTech 2023. Dit in het twee maandelijkse vakmagazine, maar uiteraard ook wekelijks op het onlineplatform. De gevleugelde woorden die exact aangeven waar InfraTech voor staat luiden: ‘Move Forward!’ We spreken met Angela Nolten, Marketing en Communicatie Specialist bij InfraTech en Annemieke den Otter, Exhibition Manager van InfraTech, over het overleven van de coronacrisis en stevige toekomstplannen.

De laatste live beurs in 2019

De laatste InfraTech waar het publiek elkaar live kon ontmoeten dateert uit 2019. “Voor de 2021 editie was de beursvloer voor 85% uitverkocht”, schetst Annemieke. “Toen kwam corona roet in het eten gooien, in maart 2020. We zijn met de Raad van Advies, de Programmacommissie en de stakeholders om tafel gaan zitten om een strategie te bepalen. Hoe moesten we InfraTech 2021 gaan plannen, in een tijd waarin ineens alles onzeker was. Bovendien zat bijna iedereen aan huis gekluisterd, ook qua werk. Elke maand stelden we nieuwe ijkpunten in en we leefden van lockdown naar lockdown. Middels berichtgeving en video informeerden we alle belanghebbenden. De laatste 15% exposanten bleef dan ook uit.”

In 2023 biedt InfraTech wederom een uitgebreid en inspirerend kennisprogramma met interactie tussen de verschillende kennispleinen, waardoor er meer ontmoetingen tussen opdrachtgever en –nemer zullen plaatsvinden op de beursvloer.

Angela: “Enkele maanden voor januari 2021 besloten we om InfraTech 2021 hybride op te zetten. We leefden echt van persconferentie naar persconferentie. Technisch gezien was een fysiek evenement mogelijk. Er was wat dat betreft geen sprake van overmacht, er was immers geen berichtgeving over januari 2021. Bovendien was het sentiment onder exposanten verdeeld. De beurs cancelen was daarom geen optie. Op 8 december 2020 kwam uiteindelijk de persconferentie waarin een lockdown van 5 weken werd aangekondigd. Toen wisten we zeker dat we digitaal moesten gaan.”

Een digitaal matchmaking platform

De digitale versie van InfraTech werd opgezet als een echt matchmaking- en kennisdelingsplatform. “Iedereen kon meedoen en we boden de mogelijkheid om er een deel van de ‘fee’ voor in te zetten die exposanten voor de fysieke InfraTech hadden betaald”, aldus Annemieke. InfraTech 2021 werd een 4 dagen durend online kennis en netwerk event. Angela: “Ondanks dat we 4000 actieve bezoekers in het platform hadden en 200 tot 300 deelnemers per kennissessie, was het geen vervanging voor een echte live vakbeurs.” Annemieke voegt toe: ” Wel was dit een hele leerzame oefening voor ons, we hebben echt de meerwaarde van digitale kennisdeling gedemonstreerd gekregen. Live ontmoetingen zijn onze prioriteit, maar we houden onze digitale communicatiemiddelen er wel in. Een maand voor InfraTech 2023 van start gaat, zetten we ons platform open en laten algoritmes hun werk doen op de profielen die inschrijvers  en exposanten hebben aangemaakt. Zo verbinden we op voorhand exposanten en bezoekers met elkaar, door bezoekers de weg te wijzen naar de voor hen meest interessante exposanten en exposanten alvast een lijst te geven met bezoekers die interesse hebben in hun dienst of product. Ze kunnen voorafgaand aan de beurs dus al afspraken met elkaar maken voor op de beursvloer.  En dit geldt niet alleen voor exposanten met bezoekers maar ook voor bezoekers onderling. Uiteraard geschiedt dit met volledige instemming vooraf van degenen die zich online registreren. Exposanten kunnen op deze manier mensen actief uitnodigen en bezoekers kunnen hun bezoek aan InfraTech tot in de puntjes vooruitplannen.”

Van negatief naar meerwaarde

Voor de 2023 editie is de beursvloer ten tijde van dit schrijven voor 70% verkocht. Angela en Annemieke hebben er alle vertrouwen in dat de laatste 30% ook verkocht gaat worden. “Er gaat veel tijd zitten in het organiseren van de vele kennissessies. Om iedereen de kans te geven die bij te wonen, overwegen we nu om via het digitale platform live te gaan streamen en on demand uit te zenden op het platform. ‘Dankzij’ corona weten we nu dat mensen daar open voor staan en gebruik maken van de mogelijkheden die we bieden. Bovendien kunnen we nu veel kwalitatieve matches vooraf laten maken. We buigen op deze manier een negatieve situatie om naar een situatie met meerwaarde en willen dit de komende edities door ontwikkelen.”

“De afgelopen periode heeft het team van InfraTech zich ingespannen om de contacten in moeilijke tijden warm te houden, we hebben veel nieuwe contacten gelegd en zijn op verschillende manierenin beeld gebleven. Dat was soms pittig, maar meer dan de moeite waard. Juist nu moeten we stappen vooruit gaan maken, daarom staan we vierkant achter de slogan ‘Move Forward!’. Met zijn allen de schade inhalen en de schouders eronder. We zijn niet voor niets dé ontmoetingsplek tussen overheden en het bedrijfsleven in de infrasector.”

Samen noodzakelijke veranderingen realiseren

In 2023 biedt InfraTech wederom een uitgebreid en inspirerend kennisprogramma met interactie tussen de verschillende kennispleinen, waardoor er meer ontmoetingen tussen opdrachtgever en –nemer zullen plaatsvinden op de beursvloer. “Deze ontmoetingen zijn cruciaal voor samenwerkingen waarmee de noodzakelijke veranderingen in de infrasector gerealiseerd kunnen worden. Belangrijke onderwerpen zijn verduurzaming, klimaatadaptatie en energietransitie. InfraTech gaat zelf ook verduurzamen door onder andere meer afval te scheiden en duurzaam in te kopen”, zegt Annemieke. Human Capital is ook een van de focuspunten. “De markt schreeuwt om goed gekwalificeerd jong personeel. Recruiters van InfraTech-exposanten geven deze editie een inkijkje in de verschillende loopbaanmogelijkheden in de branche.”

Tevens is er nog meer aandacht voor innovatie: Angela zegt tot besluit: “Ook in 2023 worden de InfraTech Innovatieprijzen weer uitgereikt in drie categorieën: productinnovaties, procesinnovaties en vernieuwende vormen van samenwerken. Doel van de prestigieuze prijzen is om aantrekkelijke ‘showcases’ te vinden die benut kunnen worden in publicaties en toonbeelden van de innovatiekracht en samenwerking in de infrasector.”

Zien we u ook op InfraTech 2023? Vast wel, deze editie wilt en kunt u niet missen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.