Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Passie voor onderwaterwerken
Een beroepsduiker in actie.

Passie voor onderwaterwerken

Qceas is een jong en vernieuwend bedrijf, gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van projecten in de maritieme en civiele sector en in het bijzonder onderwaterwerken. Ramon Wijgmans, General Manager bij Qceas, vertelt: “Wij zoeken doelgericht naar de beste en meest kostenbesparende oplossingen en durven hierbij verder te kijken dan de gebaande paden.”

Duikwerk is in de maritieme en civiele sector natuurlijk onvermijdelijk. En veel duikwerk vraagt om goede duikers. Een mooi voorbeeld van die vernieuwende werkwijze is het duikersteam van Qceas. Zo bestaat een deel van hun team uit ex-gedetineerden die een kans op re-integratie krijgen, doordat Qceas hen een opleiding tot duiker aan heeft geboden. 

Wijgmans vertelt: “Samen met Stichting Herstelling hebben we een aantal jongens die kans geboden. In een opleiding van 5 tot 6 weken haalden zij hun B2-duikdiploma. Sommige jongens werken inmiddels ook echt bij ons en hebben al vele duikopdrachten achter hun naam staan.”

Dolenthousiaste duikers

Werner van Ommeren is één van de beroepsduikers uit het duikersteam van Qceas: “Duiken is een bijzondere ervaring, want je bent niet in je natuurlijke habitat. Daarbij is geen één klus hetzelfde: de ene dag brengen we onderwater beton aan en de andere dag verrichten we onderhoud aan een schip midden op zee. Soms benaderen we zelfs explosieven. En dat allemaal onderwater!”

“Omdat het werk erg divers is, kijken we op locatie altijd met het hele team hoe we de klus het mooiste kunnen oplossen voor de klant. We werken met een jonge ploeg, de sfeer is erg goed en we krijgen veel vrijheid en doorgroeimogelijkheden.” 

“Het mooiste moment uit mijn carrière? Dat was mijn eerste klus als supervisor bij de Suurhoffbrug in Rotterdam in opdracht van Tebezo. Er was een schip tegen een van de brugpijlers aangevaren. Wij hebben vervolgens het herstel van de onderwaterbodem en alle overige duikwerkzaamheden uitgevoerd. Zo zie je maar: ik begon als metaalbewerker, maar door een sprong in het diepe bij Qceas, geniet ik nu elke dag van mijn diverse onderwaterwerkzaamheden!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.