Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Panolin voortaan onder de vleugels van Van Meeuwen

Panolin voortaan onder de vleugels van Van Meeuwen

Het kwam als een verrassing, maar wel een mooie verrassing, dat Van Meeuwen Lubrication uit Weesp vanaf nu in Nederland en Vlaanderen de markt gaat voorzien van de biologisch afbreekbare smeermiddelen van Panolin. Managing director Rogier van Meeuwen is met recht “trots dat we een dergelijk bekend Zwitsers merk kunnen toevoegen aan ons portfolio”.

Tim Lämmle, vicepresident van Panolin, is het grondig met Rogier eens: “Met deze samenwerking versterken we onze positie op de markt van hoge kwaliteit biologisch afbreekbare smeermiddelen.” Hij wijst er nadrukkelijk op hoezeer de markt dergelijke smeermiddelen nodig heeft: “Want de grote voordelen van high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen zijn nog niet bij iedereen in onze sector geland.”

Rogier onderschrijft dat van harte: “We delen dezelfde toekomstfilosofie en gaan nu hard aan de slag om de markt bewuster te maken van de voordelen van biologisch afbreekbare smeermiddelen. Want die hebben de toekomst. Echter, olie en vet staan vaak niet bovenaan op de ‘prioriteitenlijst’ van veel bedrijven. Dat kan door deze samenwerking dus veranderen.”

Panolin levert al meer dan 70 jaar hoogwaardige smeermiddelen voor de (machine)industrie.

Bewustwording hard nodig

Realiseren van een voor machinegebruikers ook financieel belangrijk voordeel vindt Rogier een essentieel onderdeel van de toekomstfilosofie die Van Meeuwen deelt met Panolin. “Veel gebruikers van moderne machines staan er nog weinig bij stil dat goede smeermiddelen beter zijn voor de Total Cost of Ownership en daarbij ook voor het milieu. Standaard oliewisselingen om de 500 of 2.000 uur lijken nog altijd de norm, terwijl dat tegenwoordig soms wel tot 20.000 uur kan worden uitgesteld. Bij veel machines is met goede smeermiddelen zelfs ‘filled for life’ haalbaar, waarbij we dan wel moeten zorgen voor optimale omstandigheden. Maar het kan, zo zien we in de praktijk.”

High performance biologisch afbreekbare smeerolie verbetert de prestaties van moderne machines en is ook goed voor het milieu en de portemonnee.

Voordelen voor de klant

De voordelen van goede biologisch afbreekbare smeermiddelen voor de bedrijfsvoering – Total Cost of Ownership – kunnen aanzienlijk zijn. Even op een rij gezet: de hogere betrouwbaarheid van machines levert minder uitval dus minder tijdverlies op. Het veel lagere olieverbruik, een verminderde hoeveelheid kleine storingen, tegelijkertijd een hogere werkprestatie brengen de kosten omlaag en zorgen uiteindelijk voor een beter rendement. Dat zien ook steeds meer verhuurbedrijven in; het levert ze namelijk minder gedoe op en daarmee tevredener klanten en dat is ook nog eens gekoppeld aan lagere onderhouds- en gebruikskosten. 

Managing director Rogier van Meeuwen: “Trots dat we een dergelijk bekend Zwitsers merk kunnen toevoegen aan ons portfolio.” Foto: Jacq Roos Fotografie.

Gebundelde kennis van markt en product

Panolin is uitgegroeid tot een wereldwijd actief merk. Belangrijkste troef van het al meer dan zeventig jaar actieve familiebedrijf zijn de high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen. Volgens vicepresident Tim Lämmle hebben die in Nederland en Vlaanderen een enorme marktpotentie, vandaar zijn uitspraak: “Samen met Van Meeuwen gaan we onze onze aanwezigheid in de markt versterken en onze servicemogelijkheden upgraden.

Van Meeuwen Lubrication is al bijna 90 jaar specialist in betrouwbare en steeds vaker ook op maat gemaakte smeeroplossingen. Innovatie is leidend en kennis, diensten en een breed portfolio smeermiddelen van diverse gerenommeerde merken onderstrepen dat. Rogier: “Daarbij gaan bestaande klanten van Panolin uiteraard meeprofiteren van de grote expertise en kennis die ons lokale team heeft opgebouwd. Voor onze eigen klanten zijn we verheugd dat we nu ook het portfolio high performance oliën en vetten van Panolin kunnen aanbieden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.