Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
Overal waar de situatie op het water tijdelijk anders is, begeleiden wij de scheepvaart’

Overal waar de situatie op het water tijdelijk anders is, begeleiden wij de scheepvaart’

Tijdens de uitvoering van het IJsseldelta-project regelden de nautische verkeersregelaars van Swets Nautical Services de scheepvaart. Met begeleidingsvaartuigen, bemand door deskundige scheepvaartbegeleiders, leidden zij de schepen langs de werkzaamheden. Zo creëerden zij een veilige omgeving voor de scheepvaart en voor de mensen die hier aan het werk waren.

De patrouillevaartuigen van Swets Nautical Services zijn duidelijk herkenbaar en hebben voor dit doel alle benodigde nautische apparatuur aan boord. “Bij het Reevesluiscomplex hebben onze patrouille- en RIB-vaartuigen de scheepvaart vanuit twee richtingen door dezelfde smalle vaarroute geleid”, vertelt Eric Fijen, projectmanager Scheepvaartbegeleiding van Swets Nautical Services “Maar we doen meer.”

Uitsluitend maatwerk

Swets Nautical Services ondersteunt bijvoorbeeld ook bij het opstellen van vaarwegmanagementplannen en treedt op als centraal aanspreekpunt voor vaarwegbeheerders, projectmedewerkers en stakeholders. Fijen: “Het gaat bij ons altijd om maatwerk, want overal is de situatie anders. Het type scheepvaart, het vaarwater en de omstandigheden verschillen per project. Het is onze uitdaging om de veiligste oplossing te bedenken met minimale hinder.”

Rondom de in aanbouw zijnde Reevesluis vond de communicatie met de beroepsvaart plaats via de marifoon. De vele plezierschippers op het Drontermeer voer Swets Nautical Services eenvoudig tegemoet om hen te infomeren over de verkeerssituatie rondom het bouwproject. “Rijkswaterstaat adviseerde ons om hierbij een RIB-vaartuig in te zetten. Dat heeft zeker geholpen om de communicatie doeltreffend en omgevingsvriendelijk te laten verlopen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.