Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
OTR-banden voor het zwaardere werk

OTR-banden voor het zwaardere werk

BKT – afkorting voor Balkrishna Tyres – is een Indiase bandenproducent, die vooral bekend is geworden door de Earthmax-serie en momenteel zo’n 10 procent van de wereldmarkt in handen heeft. Met grote graafmachines, wielladers, en dumptrucks over ruw, steenachtig terrein rijden, vergt heel wat van de banden. Zeker als op hellingen de tractie optimaal moet zijn. Speciaal voor die situaties zijn OTR-banden ontwikkeld. Ze moeten presteren onder zware omstandigheden en voldoen daarom aan hoge eisen.

Speciaal voor dit soort situaties zijn OTR-banden ontwikkeld, ze bieden ook op hellingen voldoende tractie.

Speciaal ontwikkeld

BKT heeft een eigen R&D-afdeling, waar de kwaliteit van de OTR-banden voortdurend geoptimaliseerd wordt, in overeenstemming met de hoge verwachtingen van de eindgebruikers. Zo kan BKT wat prijs en kwaliteit betreft concurreren met de topmerken in dit segment. Door premium kwaliteit te bieden tegen een B-segment prijs, zeker als men de kostprijs per uur in rekening brengt, is BKT ongetwijfeld de beste keuze op de markt.

Vergevorderd zijn ze in hun haventoepassingen. De BKT reach stacker-banden zijn dan ook terug te vinden bij heel wat havenbedrijven. Maar ook in grondverzet is BKT een speler waar je niet omheen kunt. Met grondverzetbanden tot 63 inch in het aanbod, laat bkt zien dat het weet waarover het gaat. De E3/L3-banden voor loaders, E4-banden voor dumptrucks, maar evengoed de L5-banden voor de zwaardere applicaties zoals mijnbouw, ze zijn allemaal terug te vinden in het aanbod. 

De BKT reach stacker-banden zijn terug te vinden bij heel wat havenbedrijven.

Earthmax-banden

De verschillende Earthmax-types zijn speciaal ontwikkeld voor grondverzet. Dat begint al met de in eigen huis ontwikkelde ‘cut-and-heat resistant tread’ compound. Deze speciale rubbersamenstelling biedt een uitstekende weerstand tegen inrijdingen en beperkt daarmee vroegtijdige slijtage of machinestilstand. Bijkomend voordeel is een lage rolweerstand. Dat zorgt voor een lager brandstof verbruik.

Om beschadigingen door scherpe voorwerpen zoals rotspunten te voorkomen, zijn de OTR-banden voorzien van een meerlaagse staalgordel. Dat levert een extra robuust karkas op, wat uitgedrukt wordt in sterren. BKT kan banden leveren tot zelfs 3 sterren.

Voor elke toepassing is het van het grootste belang om na te gaan, welk type en uitvoering het meest geschikt is. Hiervoor kunt u bij Molcon Interwheels als specialist zeker terecht voor de juiste keuze.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.