Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Optimale compatibiliteit van bekistings- en steigersystemen

Optimale compatibiliteit van bekistings- en steigersystemen

Voor veelzijdig gebruik in de bouw

Vertrouwde gezichten en nieuwe innovaties op de Infra Relatiedagen in Hardenberg. Deze driedaagse vakbeurs is hét jaarlijkse netwerkplatform waar grond-, weg- en waterbouw professionals samen komen en waar de laatste innovatieve producten en diensten binnen de branche worden getoond.

Eén van die vertrouwde gezichten is PERI: het bedrijf wordt al meer dan veertig jaar gezien als vernieuwer in de bekistingstechnologie en steigerbouw. Rienk Gernaat, sales engineer bij PERI: “De grote innovatieve kracht van PERI zorgt voor systemen die bijdragen aan efficiënter, economischer, sneller én veiliger bouwen. Om GWW-professionals te laten zien wat PERI zoal in huis heeft, hebben we op de beurs diverse systemen laten zien.”

echthetty_infra_relatiedagen-4106-kopieren

De PERI UP Flex steiger is voorzien van een valslot of ‘gravitylock’ ligger die montage vanuit een veilige positie mogelijk maakt.

 

“Zo is daar de PERI DUO: het revolutionaire bekistingssysteem voor funderingen, wanden, kolommen, vloeren en balken”, vervolgt Gernaat. “Gemaakt uit polymeren, heeft deze systeembekisting een zeer laag gewicht maar behoudt het zijn hoge draagvermogen en is daardoor handzaam en zeer economisch (zonder kraan) in te zetten.” Het minimaal aantal verschillende systeemcomponenten draagt eraan bij dat er eenvoudig, snel en efficiënt mee gewerkt kan worden; zónder gereedschappen waarbij de werkstappen makkelijk te begrijpen zijn. Daarbij is het gebruik van de innovatieve DUO Planner app een absolute toegevoegde waarde. Gernaat legt uit: “Hiermee kunnen gebruikers van het DUO lichtgewicht bekistingssysteem eenvoudige plattegronden plannen, uitwerken en storten.”

Ook noemt Gernaat de MAXIMO: het paneelbekistingssysteem met eenzijdige ankertechniek. “De MAXIMO Paneelbekisting minimaliseert verstoringen van het betonbeeld, waardoor een geordend plaatnaden- en centerpatroon ontstaat. Dankzij de centrale verankeringstechniek – een door PERI ontwikkeld, conisch centreringsysteem – heeft het MAXIMO systeem geen afstandhouders en conussen nodig. Een ander bijkomend voordeel: doordat het systeem door slechts één persoon en maar aan één zijde geïnstalleerd hoeft te worden, bespaart dat tijd en hulpmiddelen.”

echthetty_infra_relatiedagen-4114-kopieren

Op de beurs werden onder andere de DUO lichtgewicht bekisting (achter) en het veelzijdige plywood assortiment van PERI (voor) getoond.

 

Stefan den Boer, Sales Engineer Steigers bij PERI, toonde op de beurs de voordelen van PERI UP FLEX: het flexibele steigersysteem met maximale aanpassingsmogelijkheden voor het bouwen van veilige werkvloeren op hoogte. Den Boer: “Op de beurs hebben we in een speciaal demo-veld het uitgebreide gamma aan toepassingen van de PERI UP FLEX laten zien. PERI UP biedt als modulair systeem met weinig maar wel flexibel te combineren componenten een oplossing voor alle toepassingen: van industriële steigerbouw, ondersteuningen voor bouw en industrie tot vaste en verrijdbare overkappingen. En door de ‘gravity lock’-ligger is montage vanuit een veilige positie mogelijk. De liggers worden onmiddellijk en automatisch gezekerd. Ook zijn de roosters zelfvergrendelend. Ze bestaan in verschillende maten en vormen zo een metrisch raster. Handig om bijvoorbeeld veilig rond kolommen te werken.” Den Boer besluit dat in combinatie met het unieke PERI VARIOKIT systeem de PERI UP FLEX ideaal toegepast kan worden bij speciale constructies.

echthetty_infra_relatiedagen-4127-kopieren

Maarten Waagenaar, Sales Manager Plywood bij PERI BeNeLux B.V. legt uit dat de plywood bekistingsmaterialen geschikt zijn voor vrijwel elke toepassing.

 

Vanuit de afdeling PERI Panel Products vertelde Sales Manager Plywood Maarten Waagenaar op de beurs alles over de PERI PANELS: het uitgebreide assortiment aan PERI bekistingsplaten. “De hoogwaardige plywood bekistingsplaten zijn voor de Nederlandse markt beschikbaar in diverse maten en kwaliteiten en daarmee geschikt voor vrijwel elke toepassing.” Het moge duidelijk zijn: de compatibiliteit van de bekistings- en steigersystemen van PERI is enorm.

Dat bleek ook uit de uitgebreide visuele presentatie op de beurs waar PERI enkele recente projecten binnen de Benelux toonde. “Hierbij was goed te zien dat PERI door het optimaal inzetten van kennis, ervaring én materiaal in samenwerking met de klant en partners altijd een passende projectspecifieke maatwerkoplossing realiseert – en dit terwijl er voortdurend rekening gehouden wordt met het evenwicht van materiaal en arbeidskosten”, besluit Gernaat.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.