Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

Optimaal presterende graafmachines

ToM-Willems-(12-okt-2021)-(1)
Doosan is een van ’s werelds grootste producenten van bouwmaterieel en in het bijzonder graafmachines.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Doosan

24 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Stilstand is achteruitgang. Een devies dat bij Doosan wel heel letterlijk kan worden genomen. Althans, dat zegt Tom Willems van Tom Willems Grondwerk- en Machineverhuur. Hij heeft bewust gekozen voor machines van Doosan vanwege de optimale prestaties en het allerbelangrijkste: de hoge bedrijfszekerheid. Een gesprek met de enthousiaste ondernemer die sinds afgelopen zomer de beschikking heeft over een gloednieuwe Doosan DX170W-5 mobiele graafmachine.

Tom Willems van Tom Willems Grondwerk- en Machineverhuur.

Tom Willems Grondwerk- en Machineverhuur vertrouwt al vele jaren op de machines van Doosan. “In 2006 ben ik als ondernemer gestart met een mini-graver en een vrachtwagen met laadkraan en kipper. Het was vooral veel werken en weinig verdienen”, lacht hij. “Na verloop van tijd heb ik dan ook besloten om mezelf te gaan verhuren als machinist aan verschillende bedrijven. Dat pakte beter uit. Zo ben ik onder meer in aanraking gekomen met een bedrijf dat zich specialiseerde in de aanleg van de onderbouw voor kunstgrasvelden in Duitsland. Dat beviel ontzettend goed, van beide kanten. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs de kans om deze werkzaamheden in eigen beheer te gaan uitvoeren. Een kans die ik met beide handen heb aangegrepen.”

Ground Kare banden van Nokian zorgen voor meer grip en veel meer comfort op de weg.

Meer grip en comfort

Willems is nog altijd actief met de aanleg van kunstgrasvelden. “Zo’n 60% van mijn tijd ben ik in Duitsland actief, de overige tijd besteed ik aan allerhande grondverzetwerkzaamheden in vooral Nederland”, vervolgt Tom. “Dat is ook de reden dat ik recent heb geïnvesteerd in een nieuwe mobiele graafmachine, uiteraard van het merk Doosan. De vorige mobiele graafmachine was ook een Doosan. Een oerdegelijke machine met heel weinig storingen en weinig reparaties. Dat is wel zo prettig aangezien de machine in mijn dagelijkse inkomsten voorziet. Daarnaast is een Doosan ook prijstechnisch een interessante keuze. Ik heb genoeg andere merken gereden bij voormalig werkgevers en kan niet zeggen dat de duurdere merken zoveel beter zijn. Integendeel. Nee, ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe DX170W-5. Hij bevalt ontzettend goed en laat zich eenvoudig bedienen. Je gaat erop zitten en rijdt er zo mee weg. Omdat ik veel in Duitsland actief ben, heb ik gekozen voor Ground Kare banden van Nokian voor meer grip en veel meer comfort op de weg. Ook is de machine uitgerust met een Engcon EC219 tiltrotator met DC2-besturing.”

Tom Willems heeft sinds afgelopen zomer de beschikking over een gloednieuwe Doosan DX170W-5 mobiele graafmachine.

Doosan timmert goed aan de weg in Nederland. Tom heeft daar wel een verklaring voor. “Behalve oerdegelijk materieel is het ook gewoon een hele prettige organisatie om zaken mee te doen. Echt een bedrijf met een no-nonsens mentaliteit met medewerkers die niet te beroerd zijn om mij bijvoorbeeld ook in de avonduren te woord te staan. De service is echt super.” 

Doosan, officieel Doosan Infracore Construction Equipment, is een van ’s werelds grootste producenten van bouwmaterieel en in het bijzonder graafmachines. Het merk wordt in ons land vertegenwoordigd door zes dealers: Staad, Anema Arum, Nijland Service, R&L Machinery, ELM Bouwmachines en Snippe Erica. De fabrikant is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe generatie graafmachines en heeft ook een sterke focus op de ontwikkeling van elektrisch aangedreven machines.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht