Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Oprichter van Engcon ontvangt medaille van Z.M. de Koning van Zweden

Oprichter van Engcon ontvangt medaille van Z.M. de Koning van Zweden

Deze Koninklijke medaille, ook wel Hofmedaille genoemd, bestaat sinds 1840. De medaille wordt uitgereikt aan Zweedse en buitenlandse staatsburgers voor speciale verdiensten en aan functionarissen van de Koninklijke hofhouding voor langdurige en trouwe dienst. Dit jaar wordt deze eervolle medaille uitgerekt aan Stig Engström voor zijn betekenisvolle inzet binnen het Zweedse bedrijfsleven.

“Ik ontving een brief met de mededeling dat ik samen met vijf andere personen ben uitverkoren om deze medaille van Z.M. de Koning te ontvangen. De uitreikingsceremonie zal vanwege de omstandigheden echter op een later tijdstip plaatsvinden”, vertelt Stig Engström, oprichter en eigenaar van Engcon. 

Deze koninklijke medaille is rond met een reliëfafbeelding van de koning en is bedoeld om rond de hals te dragen. Aan de achterzijde staat vermeld waarom de medaille is toegekend. Stig Engström ontvangt deze medaille voor zijn bijdrage aan het Zweedse bedrijfsleven. Engstrom zegt hierover: 

“Het is mijn missie om de graafsector veiliger en efficiënter te maken. Het is fantastisch dat mijn werk en dat van Engcon als bedrijf op deze manier wordt erkend. Ik vind het een grote eer om met deze medaille te worden onderscheiden”. 

In 2021 worden de volgende personen onderscheiden met de medaille van Z.M. de Koning: 

  • Stig Engström, voor zijn betekenisvolle inzet binnen het Zweedse bedrijfsleven
  • Jacob de Geer, voor zijn betekenisvolle inzet binnen het Zweedse bedrijfsleven 
  • Göran Lennmarker, ex-kabinetslid voor zijn prominente politieke daden
  • Gerteric Lindquist, voor zijn betekenisvolle inzet binnen het Zweedse bedrijfsleven
  • Magnus Nilsson, voor zijn betekenisvolle inzet binnen het Zweedse bedrijfsleven
  • Anders Wijkman, schrijver en expert op maatschappelijk gebied, voor zijn verdienstelijke inzet op het gebied van groei en milieu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.