Platform over civiele techniek & infrastructuur
Infra

Oppervlakbehandelingen nog steeds een kunst

In de huidige tijd van circulair denken en innovaties staan we vaak niet stil bij wat al decennialang mogelijk is...

nd_73718

2 januari 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In de huidige tijd van circulair denken en innovaties staan we vaak niet stil bij wat al decennialang mogelijk is en is de huidige tijd een prima oplossing is. Zo is asfaltonderhoud vanuit milieuoogpunt zeker lonend om dit met een slijtlaag uit te voeren. De MKI van een project uitgevoerd met een slijtlaag kan in sommige gevallen wel 60% gunstiger zijn dan andere onderhoudsmethodes. Daarnaast is een slijtlaag bij einde levensduur volledig herbruikbaar. 

Daarnaast kan met een slijtlaag toegepast worden als onderhoudsmaatregel op asfalt om beginnende schade van een weg tegen te gaan. Hierdoor vallen de onderhoudskosten op langere termijn goedkoper uit. 

Stikstof afbreken

Slijtlagen zijn aan te brengen met materialen waarmee de hedendaagse problemen worden tegengegaan. Denk bijvoorbeeld aan Noxite. Dit is een steenslag welke aantoonbaar stikstof afbreekt en hiermee bijdraagt aan een betere leefomgeving. Met een Noxite slijtlaag wordt stikstof direct aan de bron aangepakt.  Benieuwd naar dit concept? Vraag de technisch specialisten van Esha
Infra Solutions b.v. 

Wel is het is het van groot belang om vooraf tot een juiste slijtlaag constructie te komen, hiervoor kunt u de technisch specialisten van Esha Infra Solutions om specifiek advies vragen. Reden om vooraf advies te vragen ligt is het feit dat geen enkele weg hetzelfde is en om een gedetailleerd advies vraagt en het aanbrengen van een slijtlaag nog steeds een kunst is.

Slijtlaag

Transparante en hoogwaardige onderhoudsmethode

Zo is het is van groot belang om de juiste dosering bindmiddel aan te brengen om hiermee de levensduur te kunnen garanderen. Esha Infra Solutions B.V. is een groot voorstander van het vooraf en nadien te kunnen laten zien welke hoeveelheid bindmiddel is aangebracht, zo wordt bijgedragen aan een transparante en hoogwaardige onderhoudsmethode. 

In de wegenbouw is Esha Infra Solutions (opgericht als Smid en Hollander) al meer dan 90 jaar actief. Vanuit de productielocatie in Groningen levert Esha Infra Solutions producten, voornamelijk op basis van bitumen, voor de aanleg en het onderhoud van asfaltverhardingen aan vele landen in Europa. Esha Infra Solutions werkt met diverse partijen in de markt aan het realiseren van de juiste technische en functionele oplossing voor infra projecten. Daarbij concentreert Esha zich op: asfalt productie en -verwerking, asfalt onderhoud, afdichten, versterken en beschermen van constructies en milieu.

Eigen R&D

De eigen R&D-afdeling is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande. Zo was Esha de eerste partij die bitumenproducten leverde waarmee CO2 wordt bespaard. Esha kan door het eigen R&D-laboratorium een toegevoegde waarde leveren aan bijvoorbeeld onderhoudsvraagstukken en duurzaam inkopen, door het bieden van alternatieve oplossingen.

Esha Infra Solutions maakt deel uit van Icopal bv. Icopal is onderdeel van BMI Group, bestaande uit Braas Monier en Icopal. BMI Group is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa. Met meer dan 165 jaar ervaring is het bedrijf marktleider in dakbedekking en waterdichte oplossingen.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%