Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Opnieuw spectaculaire Volvo FH16 750 voor Harry van Dalen

Opnieuw spectaculaire Volvo FH16 750 voor Harry van Dalen

Harry van Dalen uit het Gelderse Kekerdom heeft onlangs een nieuwe Volvo FH16 met 750 pk in gebruik genomen. Net als zijn vorige trucks heeft ook deze Volvo een thema: het spuitwerk en interieur staan in het teken van de Bruce Springsteen song ‘No Surrender’. Met zijn vorige Volvo FH16 met het thema ‘Bon Jovi’ won Harry in 2017 de Mooiste Truckverkiezing tijdens het Truckstar Festival in Assen. 

Al ruim 25 jaar rijdt Harry van Dalen als eigenrijder bouwmaterialen in een Volvo-trekker met stenentrailer. 

“Vroeger reed ik veel buitenlands transport, maar de laatste jaren houd ik het op dagritten in Nederland en Duitsland. Het is rendabeler en fijner voor het thuisfront”, licht hij toe. 

Inmiddels heeft Harry van Dalen drie trucks en zit hij samen met zijn zoon (die op een van de vrachtwagens rijdt) in het bedrijf. De nieuwe Volvo FH16 is zijn zesde Volvo-truck en weer een met de meest krachtige Volvo-motor van 750 pk. “Ik ben begonnen met een 420 pk-trekker en heb daarna met 520, 610, 700 en 750 pk gereden. De FH16 met 750 pk is een geweldige auto. Het motorvermogen wordt optimaal benut in dit zware werk, een beetje gas geven en hij is weg”, vertelt Harry van Dalen enthousiast. 

Echte showtruck

Net als de vorige trucks is ook Harry’s nieuwe Volvo FH16 weer een echte showtruck. De opbouw is verzorgd door Van Kessel Truckstyling en het interieur door M&M Truck Design uit Ridderkerk. Zij pasten de cabine volledig aan de wensen van Harry aan. Het dashboard is gladgeschuurd, het bovenbed is boven de stoelen geplaatst en achter de stoelen werd een zitje met audio- en videowand geïnstalleerd. Ook werd het hele interieur bekleed met donkerbruin leer en crèmekleurig Alcantara. 

Net als vorige keer werd het spuitwerk verzorgd door MW Designs uit Schijndel. Zij hebben de inmiddels herkenbare Harry van Dalen-lijnen opgenomen in hun ontwerp. En natuurlijk is het thema Bruce Springsteen goed te herkennen op de cabine. Ook een zin uit het refrein van de song ‘No retreat, no surrender’ staat prominent op de voorkant in het glas weergegeven. 

“Die zin geeft eigenlijk heel kort onze levensstijl weer. Trek je nooit terug en geef nooit op. Bij ons is het altijd: schouders eronder en doorgaan”, verklaart Harry zijn keuze. 

En de reden om te investeren in zo’n customized truck? “Dat zit in mijn bloed. Ik hou van mooie dingen en ik vind dit heel veel waard. Mijn werk is mijn hobby. Ik doe het graag. Als je plezier in je werk hebt dan ben je gewoon een gelukkig mens. Het is eigenlijk een soort passie. Je leeft maar een keer en ik vind dat je dingen moet doen waar je gelukkig van wordt”, verklaart hij. 


Toch rijdt Van Dalen niet alleen Volvo vanwege de looks. “De FH16 heeft Volvo Dynamic Steering, bochtverlichting en een luchtgeveerde vooras; dat rijdt lekkerder en geeft me in ruw terrein meer bodemvrijheid. En uiteindelijk is de werkplaats minstens zo belangrijk als de auto. Het is fijn om te weten dat er bij Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center een goed team achter me staat”, besluit hij. 

Feiten Volvo FH16 750 Harry van Dalen

  • Type: Volvo FH16 6×2 met dubbellucht naloopas en luchtgeveerde vooras
  • Vermogen: 750 pk
  • Volvo Dynamic Steering met Stability Assist: vermindert het risico op slipongevallen
  • Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist: helpt om de truck op de rijstrook te houden
  • Dodehoekcamera aan passagierszijde weergegeven op het secundaire display

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.