Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Opnieuw giant wielladers voor korps commando troepen

Opnieuw giant wielladers voor korps commando troepen

Na de aflevering van een GIANT G2200 X-TRA HD+ aan Defensie in mei vorig jaar, heeft de eenheid Korps Commando Troepen recent opnieuw gekozen voor twee machines van TOBROCO-GIANT. De GIANT G3500 X-TRA en GIANT G2700 X-TRA HD+.

De G3500 X-TRA wordt ingezet om vaartuigen te water te laten en uit het water te halen en voor terreinonderhoud.  Een andere eenheid van Defensie, het Opleidings- en Trainingscentrum logistiek zocht eenzelfde soort machine, maar dan met een andere reden. Zij zochten een wiellader met zoveel mogelijk CAN-bus-aansluitingen voor de nieuwe opleiding die zij ontwikkelen. Bij deze opleiding gaat om het trainen van personeel op het gebied van CAN-bus en hydraulische systemen. Met de keuze voor de GIANT G2700 X-TRA HD+ groeit de kennis van Defensie, op het gebied van elektronica, mee met de ontwikkelingen. En daarmee biedt één partij, TOBROCO-GIANT, de oplossing voor meerdere vraagstukken bij Defensie. 

Het Korps Commandotroepen (KCT) is de speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht die als taak heeft het voorbereiden en uitvoeren van Speciale Operaties in het kader van bondgenootschappelijke verdedigings- en crisisbeheersingstaken. Het KCT staat 365 dagen per jaar, 24 uur per dag gereed voor operationele inzet, waar dan ook ter wereld.

Veelzijdigheid en maatwerk geven de doorslag

Het Korps Commando Troepen had in eerste instantie het idee om op zoek te gaan naar een tractor voor het te water laten en uit het water halen van vaartuigen. Hier liep men echter tegen diverse beperkingen aan en zo werd de vraag naar de mogelijkheden bij TOBROCO-GIANT neergelegd. Te meer omdat de G2200 X-TRA HD+ zich reeds heeft bewezen als het aankomt op inzetbaarheid en betrouwbaarheid.

Tijdens een demonstratie op het trainingscentrum werd gekeken hoe de machine ingezet zou worden. Aan de hand daarvan heeft TOBROCO-GIANT voor het te water laten en uit het water halen van diverse vaartuigen een speciale, op maat gemaakte, trekhaakadapter ontwikkeld. Deze is zowel voor een K50- als NATO koppeling geschikt, heeft een hydraulisch te bedienen beveiliging en is verstelbaar naar links en rechts. De G3500 X-TRA is afgeleverd met diverse aanbouwdelen om een groot aantal werkzaamheden uit te kunnen voeren. Naast een trekhaakadapter werd er tevens een egalisatiebak met zijplaten, palletvork en veegmachine geleverd. Hiermee is de G3500 X-TRA ook te gebruiken voor het onderhoud van de terreinen rondom het Trainingscentrum Waterrijke Gebieden.

Met het X-TRA-model van de G3500 serie heeft KCT gekozen voor een machine

met een hoge kiplast (4.100 kg) in vergelijking met zijn eigen gewicht (3.700 kg). De hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing en 100% schakelbare sper op beide, 14 tons assen, voorkomt dat de machine grip verliest en geeft voldoende trekkracht voor een soepele beweging. Standaard is de machine reeds erg compleet met zaken als een lucht geveerde stoel, antidiefstalbeveiliging en zweefstand op de hefcilinder. Maar om de wiellader optimaal en het gehele jaar te kunnen gebruiken is gekozen voor een ruime full-option cabine, LED verkeersverlichting, extra LED werklampen en wegspecificatie voor Nederland. Voor het vervoeren van aanhangwagens en trailers is de G3500 X-TRA uitgerust met een combitrekhaak en 13-polige stekker.

Goed op orde

De eenheid van het Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek (OTCLof) stelde andere eisen. Niet alleen aan de machine. De keuze voor de G2700 X-TRA HD+ is niet alleen gemaakt omdat de machine compact èn de grootste krachtpatser in deze serie is. Voor de opleiding van de eenheid is het van belang dat de technische documentatie goed op orde is. De software goed uit te lezen is en er gedetailleerde onderdelenboeken beschikbaar zijn. Bovendien beschikt TOBROCO-GIANT over technische, elektrische en hydraulische schema’s. Al deze informatie is online, voor klanten met een account, beschikbaar.

GIANT geeft boost aan modernisatie bouwmachinevloot

De G2200 X-TRA HD+ is de eerste machine van TOBROCO-GIANT die is aangeschaft door de eenheid Korps Commando Troepen van Defensie. Om de speciale operaties goed uit te kunnen voeren is het van belang dat er professioneel getraind kan worden op een basis met goede voorzieningen. Hetzelfde geldt voor het materieel dat op en rond de basis gebruikt wordt. TOBROCO-GIANT kwam al gauw in beeld bij Defensie. Een Nederlands bedrijf met een Nederlands product van zeer goede kwaliteit. Daarom is gekozen voor een complete GIANT met cabine, wegtoelating, extra hydraulische opties en diverse GIANT aanbouwdelen.

De machine is voorzien van A-componenten, zoals een Kubota motor en onderdelen van Bosch. Bovendien biedt TOBROCO-GIANT een landelijke service dekking. De G2200 X-TRA HD+ wordt door het Korps Commando Troepen gebruikt voor het onderhouden van het KCT-tentenkamp in Rucphen. Hiervoor is gekozen om de machine uit te rusten met een grondbak, puinbak en een hydraulisch verstelbare vorkenbord. Met meer dan 200 verschillende aanbouwdelen in het programma èn de mogelijkheid tot maatwerk, biedt TOBROCO-GIANT voor iedere situatie een oplossing.  Met de komst van de G2200 X-TRA HD+ bij Defensie is een belangrijke stap gezet in het moderniseren van de bouwmachinevloot van Defensie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.