Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Oplossing zoekt probleem’
Met behulp van sensoren kunnen we via een LoRa-netwerk uitlezen wanneer een boom of andere beplanting bewaterd moet worden.

‘Oplossing zoekt probleem’

“We komen nog veel bedrijven tegen waar digitalisering ver van de organisatie afstaat,” zegt Maarten Overeem van Idee101, founder van Cleverdesk. “En juist daar liggen de ‘quick wins’ om een organisatie veel efficiënter en toekomstgericht te kunnen runnen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hebben de oplossingen. Durf jij ons uit te dagen?”

Digitaliseren betekent in de basis niet het implementeren van augmented reality of andere hippe technieken, verzekert Overeem. “Nee, het gaat vooral om het digitaliseren van dagelijkse, veelal terugkerende taken. Juist nu in coronatijd is digitalisering belangrijker dan ooit, helemaal om een brug te slaan tussen werkveld en kantoor. Kijk eens goed naar hoeveel manueel werk er nog wordt verricht in de organisatie. Hoeveel gebeurt nog op papier of in Excel en hoeveel wordt er gemaild of gebeld? Veel bedrijven weten door de inzet van Cleverdesk tot wel anderhalve fte te besparen. De efficiëntie gaat enorm omhoog. Medewerkers kunnen zich focussen op hun core business.”

Cleverdesk biedt grip op projecten wat bijdraagt aan het realiseren van gezonde marges.

Conditioneel onderhoud

Wat maakt Cleverdesk nu zo uniek? Overeem: “We integreren alle operationele processen in één pakket, waarbij mens en materieel worden samengevoegd in één planning. Cleverdesk biedt grip op projecten wat bijdraagt aan het realiseren van gezonde marges. Data van projecten gaat niet verloren. Dankzij slimme technieken kan data uit eerdere projecten ingezet worden voor het aanbieden van toekomstige projecten. Met andere woorden, bedrijven hoeven niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Daarnaast zetten we volop in op Internet of Things. We hebben al diverse modules klaarstaan om bijvoorbeeld conditioneel onderhoud uit te voeren. Met behulp van sensoren kunnen we via een LoRa-netwerk uitlezen wanneer een boom of andere beplanting bewaterd moet worden. De groenvoorziening hoeft dus niet periodiek te bewateren, maar krijgt in Cleverdesk een melding als het zover is. Dit bevordert de efficiëntie, bespaart veel tijd én water. En zo zijn er veel toepassingen denkbaar. Zo kun je bijvoorbeeld met IoT ook proactief sturen op het brandstofverbruik en CO2-uitstoot.” 

Er liggen ontzettend veel kansen voor infrabedrijven in het digitaliseren van operationele processen, resumeert Overeem. “Eenmaal geproefd aan Cleverdesk wil men niet anders mee. De applicatie werkt uiterst intuïtief, ook op mobiel. Wie een smartphone kan bedienen, kan ook prima met Cleverdesk uit de voeten. We zijn nu op zoek naar bedrijven die de volgende stap met ons willen zetten in IoT. Wie voelt zich geroepen ons uit te dagen?”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.