Platform over civiele techniek & infrastructuur

Archieven

Vrijheid, zekerheid en een goede sfeer

BUKO
Lees het gehele artikel

binnen een sterk en hecht dienstverlenend bedrijf in de gww-sector. “Als je even goed kijkt, kom je ons overal tegen: langs de weg, op bouwplaatsen en bij festivals.” Aan het woord is Pasqualle Seijkens, HR-manager van BUKO Infrasupport. “Wij zijn een dienstverlenend bedrijf in de bouw en gww en verzorgen tijdelijke verkeersmaatregelen waarmee we zorgen voor de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers. We zijn een sterk en hecht bedrijf waarin we met elkaar voor onze klanten werken. Waar iedereen belangrijk is.

De medewerkers van BUKO Infrasupport? Een mix van jong en oud, van starters tot ervaren vakmensen. “Maar allemaal aanpakkers die dagelijks een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers leveren. Eindeloos vergaderen, daar doen wij niet aan, we gaan liever aan de slag. Natuurlijk wel met het beste materiaal en materieel, want dan pas kun je je werk goed doen.”

Gewone dingen ongewoon goed doen

“De gewone dingen ongewoon goed doen, daar komen klanten op af en het is de reden dat ze ook weer terugkomen. Zo zijn we uitgegroeid tot wat we nu zijn”, vertelt Seijkens. “Naast het goed zorgen voor onze klanten, vinden we het ook heel belangrijk om goed voor onze collega’s te zorgen. Dus zijn we niet alleen zuinig op ons materieel, maar ook op onze mensen!”

Goedgevulde kennisbank

“Dat doen we door te kijken naar wie je bent, hoe je in het leven staat, wat je meedraagt aan kennis en ervaring, of juist naar wat je nog wilt leren. Want leren doe je elke dag en als je gemotiveerd bent, krijg je daar bij ons ook volop de gelegenheid voor.” Seijkens vertelt dat BUKO in dat kader een Leer Management Systeem heeft aangeschaft. “Een goedgevulde kennisbank waarin collega’s kunnen zoeken naar informatie, maar ook kosteloos opleidingen, cursussen, Good Habitz-trainingen en inwerkprogramma’s kunnen volgen. Ook hebben we meeloopdagen geïntroduceerd, waar collega’s van kantoor mee het veld in gaan en uitvoerders in een andere regio een kijkje gaan nemen, om zo samen slimmer en beter te worden.”

Vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen

Seijkens: “Je krijgt bij BUKO volop de ruimte om je te ontwikkelen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat collega’s een grote vrijheid ervaren bij BUKO, ondanks de strakke planningen en de drukte die het werk met zich meebrengt. Dat zit ‘m echt in het laagdrempelige, flexibele karakter van onze organisatie, gecombineerd met het feit dat je zelf je functie in kunt richten, binnen de gestelde kaders uiteraard. Vrijheid gaat natuurlijk hand in hand met een bepaalde verantwoordelijkheid, maar als daar een juiste balans in is, dan zit je helemaal goed. Wij zeggen altijd: Ben jij goed voor BUKO, dan zijn wij goed voor jou.”   

Waterbouw iets voor jou?

Herik
Lees het gehele artikel

Recentelijk is maar weer eens duidelijk geworden hoe enorm belangrijk onze Nederlandse waterbouw is. Goede infrastructurele oplossingen binnen de waterbouw zijn cruciaal, om overstromingen zoals die van begin juli in o.a. Limburg, te voorkomen of te beperken. Familiebedrijf Van den Herik is waterbouwer in hart en nieren en samen met haar onafhankelijke zusterbedrijven bouwen ze aan een toekomst die leefbaar, toegankelijk én veilig is. 

“De gebundelde kennis en het oplossingsgerichte werken maakt ons sterk in multidisciplinaire projecten”, zegt Lourens Francke, Hoofd Ontwerp bij Van den Herik. We spreken met hem over werken in de waterbouw en in het bijzonder bij Van den Herik.

Werken met water is onze passie

“Ik ben geboren in Zeeland en woon er inmiddels weer. Het samenleven en de strijd met het water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat is me altijd duidelijk geweest. Combineer dat met mijn interesse in techniek en zo is het allemaal begonnen”, vervolgt Francke. “Inmiddels werk ik als ontwerpleider bij Van den Herik waarbij ik mijn technische kennis kan combineren met de praktische inslag. Want een goed ontwerp maken is één, maar de toegevoegde waarde zit juist in de uitvoerbaarheid van dat ontwerp.” Werken met water is een echte passie bij Van den Herik. Deze waterbouwer en baggeraar zag in dat -naast uitblinken in uitvoering- het ook belangrijk was het ontwerp te kunnen leveren en besloot een ontwerpafdeling op te richten.

Kennisoverdracht en projectdynamiek

“Als een soort meewerkend voorman ben ik die kar aan het trekken en bouwen we aan een ontwerpafdeling. Het team bestaat uit ontwerpers voor de waterbouw, die kunnen berekenen en ontwerpen (o.a. steenberekeningen), ontwerpleiders die het ontwerpproces inhoudelijk kunnen aansturen op basis van specialistische kennis en modelleurs: de tekenaars die het ontwerpproduct kunnen visualiseren. “Het is juist de combinatie tussen het overdragen van kennis en de projectdynamiek van de praktijk die mijn functie als ontwerpleider bij een aannemer zo interessant maakt”, vindt Francke. 

Blijf jezelf ontwikkelen

Van den Herik is altijd op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen. “Technologische innovaties en ambitie van onze mensen is daarbij van groot belang”, vervolgt Francke. “Dan is het perfect wanneer je jonge honden met ambitie en kennis van de nieuwste technologische ontwikkelingen kunt koppelen aan ervaren krachten met jarenlange ervaring.” Francke geeft aan dat er, binnen de platte organisatie van Van den Herik, allerlei manieren zijn om jezelf te ontwikkelen. “Daar krijg je hier echt een bepaalde vrijheid in en die komt met de bijbehorende verantwoordelijkheid. Maar dát is groei. Van de individuele persoon, maar ook van het bedrijf. Er zijn binnen een aannemer in de waterbouw zoveel verschillende disciplines waarbinnen je je verder kunt ontwikkelen en vorm kunt geven aan de functies die er zijn, dus geef het aan en pak die kans.” Francke besluit: “Dus heb jij een passie voor waterbouw? Dan is werken bij Van den Herik misschien echt iets voor jou!”     

‘Future Ready’ is ons wereldwijde duurzaamheid- en innovatieprogramma

wsp
Lees het gehele artikel

Nederland is rijk aan verschillende infrastructuren. Een optimale inpassing van een toekomstbestendige infrastructuur is van vitaal belang om ons ook in de toekomst veilig en comfortabel te kunnen verplaatsen over weg, spoor en water. Wij ontwerpen slimme ondergrondse en bovengrondse infrastructuur in landelijke, stedelijke en waterrijke omgevingen. Ook kijken wij dagelijks naar de inrichting van onze leefomgeving. Wij adviseren onze klanten over de (her)inrichting van gebieden en ruimtes en engineeren hoogwaardige gebouwen, buurten en wijken. 

Future Ready

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada. In Nederland zijn ruim 400 medewerkers werkzaam op 9 locaties verspreid over het land en bieden we een integraal dienstenpakket op gebied van Bouw, Infra, Energie, Water en Milieu. Enerzijds bieden we de persoonlijke service van een bedrijf met lokale expertise, anderzijds benutten we de wereldwijde expertise van 55.000 internationale collega’s om de meest complexe projecten uit te voeren en klanten te helpen bij het waarmaken van hun ambities. 

‘Future Ready’ is ons wereldwijde duurzaamheid- en innovatieprogramma. Door op de toekomst te anticiperen, kunnen we vandaag zinvolle actie ondernemen. Dit doen we door de belangrijkste trends in klimaatverandering, samenleving, technologie en natuurlijke hulpbronnen te volgen en te analyseren. Het Future Ready-denken wordt als een vanzelfsprekendheid meegenomen in onze projecten. Hiermee helpen we klanten binnen hun opgaven voorbereid te zijn op de toekomst. Samen adviseren, ontwerpen en ontwikkelen we creatieve en innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Kick-start jouw carrière bij WSP! 

WSP heeft veel disciplines onder één dak, wat een integrale aanpak van vraagstukken mogelijk maakt. Je leert hierdoor verder te kijken dan de grenzen van je eigen vakgebied. 

Bezoek onze website voor meer informatie over onze werkwijze, referenties en contactpersonen. Op vacature.wsp.com vind je meer informatie over carrièremogelijkheden bij WSP. 

Innovatie, duurzaamheid en veiligheid

TBS
Lees het gehele artikel

TBS-SVA GROEP BV is marktleider in afwateringsoplossingen. Wij zijn adviseur voor afwateringsvraagstukken waarbij innovatie, duurzaamheid en veiligheid de basis vormen van ons beleid en assortiment. Ons leveringspakket onderscheidt zich door een ruime keuze in zowel punt- als lijnafwatering en alle soorten van toegangssystemen naar onderliggende schachten zoals putafdekkingen en luiken.

Verkoop Binnendienst m/v (fulltime)

Om ons team te versterken zijn wij voor onze verkoop/expeditie afdeling op zoek naar een gemotiveerde medewerker met gevoel voor commercie en technisch inzicht. Het maken van offertes, het verwerken van afroepen en orders behoren tot de primaire taken. Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal is het wenselijk dat men een basis kennis heeft van Engels en Duits.

Productie leider Goten m/v (fulltime)

Voor onze afdeling ZVB (lijnafwatering) zoeken wij een productieleider die verantwoordelijk is voor de personeelsplanning, opleiding van het personeel en het naleven van registraties en procedures gericht op kwaliteit en kwantiteit van de geproduceerde artikelen. Je zorgt voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de productieplanning. Hierbij zoek je continue naar mogelijkheden tot verbetering van het productie proces. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur operations.

Interesse in een van de vacatures?

Neem contact op met onze HR manager Karin Huybers k.huybers@tbs-sva.nl

TBS-SVA GROEP BV is marktleider in afwateringsoplossingen. Wij zijn adviseur voor afwateringsvraagstukken waarbij innovatie, duurzaamheid en veiligheid de basis vormen van ons beleid en assortiment. Ons leveringspakket onderscheidt zich door een ruime keuze in zowel punt- als lijnafwatering en alle soorten van toegangssystemen naar onderliggende schachten zoals putafdekkingen en luiken.

Mobilis is op zoek naar nieuw talent!

Mobilis
Lees het gehele artikel

Ga jij met ons de verbinding aan? Als civiele aannemer zijn wij werkzaam in de Infrastructuur, Water, Industrie & Energie. Daarnaast werken wij met Meerjarige Contracten en Speciale Technieken. Wij willen nog 100 jaar met trots toonaangevende projecten bouwen. Een doel dat wij alleen bereiken met onze mensen. Onze mensen die dagelijks werken als constructeur, werkvoorbereider, uitvoerder, bedrijfsondersteuner en nog veel meer. Om nieuwe projecten te kunnen bouwen zijn wij op zoek naar civiel technisch talent. 

Onze projecten zijn verspreid door heel Nederland en België. Wij werken onder andere aan de nieuwe A16 Rotterdam, de Amstelstroombrug, de Oosterweelverbinding in Antwerpen en aan nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallaties in Limburg. En we zijn hier maar wat trots op! 

Naast het serieuze werk houden wij ook van plezier en gezelligheid! Post corona komen wij meerdere keren per jaar met het bedrijf samen om up-to-date te blijven van de ontwikkelingen. Dit doen we met een presentatie en een gezellige barbecue of buffet. Bijna alle collega’s zijn hierbij aanwezig en dit zorgt altijd voor een gezellige avond! Daarnaast worden er per afdeling leuke teamuitjes georganiseerd. 

Klinkt goed, niet waar? 

Kom dan ook werken bij Mobilis! Kijk voor alle vacatures op www.werkenbijmobilis.nl en solliciteer op één van de openstaande vacatures of doe een open sollicitatie op jouw droomvacature.   

    Stuur ons een bericht