Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
Op zoek naar een veelzijdige baan? Het ambtenarenschap is helemaal zo gek nog niet
Het ontwikkelen en vernieuwen van de openbare buitenruimte en het faciliteren van bouw- en transformatieprojecten is in een omvangrijke gemeente als Amstelveen een continu proces.

Op zoek naar een veelzijdige baan? Het ambtenarenschap is helemaal zo gek nog niet

Het ontwikkelen en vernieuwen van de openbare buitenruimte en het faciliteren van bouw- en transformatieprojecten is in een omvangrijke gemeente als Amstelveen een continu proces. Anders dan in een regiegemeente, heeft Amstelveen de strategie om deze ontwikkelingen zoveel mogelijk door eigen mensen te laten uitvoeren. Gezien de aanhoudende groei van de ‘voorstad van Amsterdam’ is men naarstig op zoek naar project- en technisch personeel. 

De gemeente Amstelveen is een serieus bedrijf met ruim duizend medewerkers. Daarvan zijn een kleine 250 medewerkers werkzaam op de afdeling Projecten en Advies en de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. “Enkele jaren geleden hebben beide afdelingen de handen ineengeslagen”, zegt Maarten Wilschut, Afdelingshoofd Projecten en Advies bij de gemeente Amstelveen. “Vooral om te gebruik te kunnen maken van elkaars expertise en gezamenlijk na te denken over het beleid en de uitvoering ervan. Neemt niet weg dat de taken van beide afdelingen nog wel gescheiden zijn. Stedelijke Ontwikkeling richt zich vooral op het faciliteren van bouwprojecten in de gemeente, terwijl de (her)inrichting van de openbare buitenruimte het domein is van de afdeling Project en Advies.”

Je bent bij de gemeente de spin in het web.

Bedienen van 120.000 inwoners

Beide projectorganisaties van de gemeente Amstelveen leveren ook diensten aan buurgemeente Aalsmeer. “Het bedienen van twee verschillende gemeentebesturen en in totaal 120.000 inwoners(!) maken het werk uitermate interessant”, vindt Wilschut. “Dat verklaart de omvang van onze beide projectorganisaties. Met de afdeling Stedelijke Ontwikkeling zijn we onder meer bezig met een aantal grote transformatieprojecten zoals de transformatie van kantorencomplex Kronenburg tot studenten- en tijdelijke woningen, en de verplaatsing van bedrijventerrein Nieuw Legmeer, een behoorlijk ingrijpende operatie. In Amstelveen hebben we te maken met de geluidscontouren van Schiphol. Niet overal mag woningbouw gepleegd worden. En laat nu net het bedrijventerrein wel een geschikte locatie daarvoor zijn. Daarom is besloten om het bedrijventerrein te verplaatsen naar een niet voor woningbouw geschikte locatie, zodat in Nieuw Legmeer ruimte ontstaat voor de ontwikkeling van 3.000 woningen.”

Alle ontwikkelingen in de gemeente Amstelveen en buurgemeente Aalsmeer worden zoveel mogelijk geleid en uitgevoerd door eigen projectteams.

Grootschalige herinrichtingsplannen

Bovenstaande ontwikkelingen voeden uiteraard ook de afdeling Projecten en Advies. Daarnaast houdt deze afdeling zich onder andere bezig met reguliere onderhoudsprojecten. Wilschut geeft enkele voorbeelden: “Amstelveen is gefaseerd gegroeid tot de grote gemeente die het nu is. Dat betekent dat wijken ook gefaseerd zijn opgezet. Woonwijken die nu dertig tot veertig jaar oud zijn, zijn dringend aan onderhoud toe. Dat betekent de riolering vervangen, de bestrating aanpassen en het groen aanpakken. Als de ene wijk klaar is, is de volgende alweer aan de beurt. Het is kortom een doorlopend proces. Los daarvan zijn we op grotere schaal bezig met het verbreden van wegen en het verdubbelen van rijbanen. Zo staat de drukke Bovenkerkerweg op de nominatie om uitgebreid te worden en zijn we voortdurend bezig met het aanpassen van kruisingen door verkeersregelinstallaties te vervangen voor rotondes.” 

Een veelzijdige baan

Alle ontwikkelingen in de gemeente Amstelveen en buurgemeente Aalsmeer worden zoveel mogelijk geleid en uitgevoerd door eigen projectteams, van schetsontwerp en technische onderzoeken tot aan het opstellen van bestekken, VO, DO’s en het toezicht tijdens de uitvoering. “Vooral vanwege de groei van beide gemeentes en de vele projecten die op ons bord liggen, zijn we op vrijwel alle posities op zoek naar project- en technisch personeel”, erkent Wilschut. “Wat we bieden, is in de eerste plaats een ontzettend veelzijdige baan met bij elk project ontzettend veel stakeholders. De ene dag heb je een bewoner aan de lijn, de volgende avond geef je een presentatie in de gemeenteraad over hoe je een project gaat aanpakken. En alles daartussen. Je bent bij de gemeente de spin in het web. Als ik voor mezelf mag spreken, heb ik zelden zoveel variatie in een baan ervaren als hier. De drive om kwaliteit te leveren is ontzettend hoog gezien de 120.000 inwoners die we bedienen. Daarnaast is de werksfeer uitermate plezierig en is een gezonde balans tussen werk en privé gegarandeerd.”

Maarten Wilschut.

Pak ’t aan in Amstelveen! 

Weet jij ook wat aanpakken is en welke aanpak het beste past bij onze projecten? Voor de afdelingen Projecten en Advies en Stedelijke Ontwikkeling zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s voor ambitieuze projecten. Kijk op: aanpakkeninamstelveen.nl voor diverse functies!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.