Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Op TKD zoomt Tele Radio in op heupzenders en truckbesturing

Op TKD zoomt Tele Radio in op heupzenders en truckbesturing

Van 8 t/m 10 juni krijgen bezoekers van de 28ste TKD uitgebreid de mogelijkheid om de radiografische besturingssystemen van Tele Radio te bekijken en vergelijken.

De grootste buitenbeurs van West-Europa richt zich op de sectoren grondverzet-, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen uit de bouwsector en industrie. De locatie is het 118.000 m2 grote voormalige parkeerterrein van de Floriade in Almere heeft tijdens de TKD 2023 alle ruimte voor actieve materieeldemonstraties plus een demobaan voor vrachtauto’s en dumpers.

Bij Tele Radio ligt tijdens de Technische Kontakt Dagen het accent op het brede assortiment heupzenders en op het innovatieve Tele Radio Exster systeem. Met dit systeem is een truck inclusief opgebouwde kraan en dergelijke probleemloos van buiten de cabine te besturen en te bedienen. De voordelen liggen voor de hand: het is veel veiliger, werkt efficiënter, er zijn iets minder werknemers nodig en er is een kleinere kans op ongelukken en blessures. Exster is gebaseerd op Tele Radio’s meest geavanceerde draadloze afstandsbedieningssysteem tot nu toe en gemakkelijk te bedienen met één van de heupzenders uit de TEQ-serie. Ook installeren is eenvoudig. Het plug & play besturingssysteem is op maat programmeerbaar en omvat functionaliteiten zoals voor- en achteruitrijden, stoppen en starten, draaien, handremcontrole, (gevaren)verlichting aan/uit en de claxon.

Praktisch en efficiënt hulpmiddel

Niet alleen om een truck op afstand te besturen is een heupzender een praktisch en efficiënt hulpmiddel. Tele radio heeft ze beschikbaar voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen. Het brede assortiment zenders is naadloos afgestemd op de wensen van de gebruiker en op het specifieke karakter van de werkzaamheden. De heupzenders zijn er in twee verschillende formaten: als standaardversie of op maat gebouwd (de Custom Line) voor specifieke toepassingen. De gebruiker heeft daarbij keuze uit drukknoppen, schakelaars, joysticks, feedbackinformatie enzovoort. Want ook daarin is Tele Radio sterk: maatwerk leveren en de klant daarbij begeleiden tot en met ingebruikneming.

Drie series Tele Radio heupzender

De PrimaTEQ is de meest compacte heupzender. Hij is 21 cm breed en geschikt voor langdurig gebruik in ruwe omstandigheden, mede dankzij zijn stevige behuizing met ergonomische handgrepen. De PrimaTEQ heeft een PLe/SIL3 veiligheidsniveau, stopfunctie en voorgeprogrammeerde hijs- en hefinstellingen.

VersaTEQ is de meer multifunctionele heupzender. Hij is 24 cm breed, robuust, veelzijdig en flexibel voor vele toepassingen, waarbij de actieve antenne, RFID-controle en de geschiktheid voor een veelheid aan bussystemen goed van pas komen.
De SupraTEQ tot slot is de overtreffende trap. Deze 33 cm metende full-size heupzender heeft ruimte voor een groot aantal bedieningselementen en dat maakt hem ideaal voor de besturing van complexe hydraulische, mobiele en industriële machines.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.