Platform over civiele techniek & infrastructuur
Op elke weg past een asfaltmengsel

Op elke weg past een asfaltmengsel

Geen weg, gebied of ondergrond is hetzelfde. En daarom hebben wij bij KWS verschillende asfaltmengsels ontwikkeld voor elke wens of ondergrond.

Zo is op locaties met wringend verkeer, spoor- en ribbelvorming samen met een weggeschoven deklaag een veelvoorkomend probleem. Op de openbare wegen levert dit bij regenval gevaarlijke situaties op in de vorm van aquaplanning.

Bij droog weer geeft het stuur- en comfortproblemen. Bij bedrijfsterreinen verstoren vervormingen door overbelasting de voertuigbewegingen wat soms zorgt voor schade aan de lading. Bij gemeentelijke- en polderwegen wordt bij warm weer de oppervlakbehandeling al snel losgereden waardoor het verdwijnt, vooral op locaties met wringend verkeer.

KonwéBase is dé oplossing voor de genoemde problemen. KonwéBase is een asfaltproduct met een hoge stijfheid en een goede weerstand tegen vervorming. Het is daarom de ultieme tussenlaag voor elk type deklaag. Bovendien is het product zeer geschikt als bovenste onderlaag en onder een oppervlakbehandeling.

Binnenstedelijke oplossingen

Ook binnenstedelijke gebieden hebben zo hun eigen wensen, zoals geluidsreductie. Hiervoor hebben wij bij KWS het speciale asfaltmengsel KonwéCity ontwikkeld. KonwéCity is een dunne geluid reducerende deklaag.

Metingen hebben uitgewezen dat geluidsreductie in de loop van tijd minder afneemt dan gebruikelijk bij semi-dichte en open deklagen.

Naast bovenstaande oplossingen kijken wij bij KWS ook altijd naar duurzame oplossingen voor bestaande mengsels. Een mooi voorbeeld hiervan is KonwéBright. Een mengsel dat meer licht reflecteert dan normale mengsels, door mineralen toe te voegen met licht-reflecterende eigenschappen.

Door toepassing van dit mengsel is er minder openbare verlichting en dus energie nodig, maar is de zichtbaarheid toch gewaarborgd.

Naast bovenstaande toepassingen hebben we ook KonwéFlex voor scheurgevoelige funderingen en Carpave voor zettingsgevoelige gebieden.

Wil jij meer weten over onze verschillende asfaltmengsels? Ga dan naarhttp://bit.ly/2P8qTVi

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.