Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Op 2 manieren overstappen van minerale olie naar biologische olie
De juiste kwalitatief hoogwaardige olie verlengt de levensduur van (zware) machines.

Op 2 manieren overstappen van minerale olie naar biologische olie

PFAS vrij, volledig afbreekbaar en efficiënt in gebruik. Zie hier een aantal belangrijke voordelen van biologisch afbreekbare smeermiddelen en oliën. Overstappen van reguliere olie naar een biologische variant kan zonder dat je een machine hoeft aan te passen. Bernie Dunnewind, directeur van Duport Lubricare, vertelt hoe de overstap in de praktijk gaat.

“De juiste kwalitatief hoogwaardige olie verlengt de levensduur van (zware) machines én de machines hebben minder onderhoud nodig,” aldus Bernie. “Bovendien hoef je de oliën gedurende de hele levensduur van een machine niet te vervangen. Minder stilstand dus, minder arbeid en veel minder gebruik van schadelijke stoffen.” Met ruim 30 jaar ervaring is Duport Lubricare specialist in biologisch afbreekbare hydraulische oliën en smeermiddelen voor verschillende industrieën. Zij zijn de officiële dealer binnen Nederland van de biologisch afbreekbare MOTOREX oliën. 

MOTOREX oliën zijn compatibel met alle gangbare afdichtingen.

Overstappen op 2 manieren

“Omdat MOTOREX oliën gemaakt zijn op basis van verzadigde estervloeistoffen is de olie compatibel met alle gangbare afdichtingen. Aanpassingen aan een machine zijn dus niet nodig en overstappen van minerale oliën naar een biologisch afbreekbare variant is daarom in de praktijk vrij eenvoudig.” Overstappen naar een biologisch afbreekbare olie als MOTOREX kan op twee manieren. Bernie: “Belangrijk is dat de ‘oude’ olie zoveel mogelijk uit de machine wordt gehaald. Hoe schoner, hoe beter. ‘Omoliën’ zoals wij dat noemen, kan met smeerolie en zonder smeerolie. Je laat de machine zoveel mogelijk leeglopen, vervolgens vul je het voor de helft met spoelolie. Gedurende een poosje laat je de machine stationair draaien waarbij alle hydraulische functies uitgevoerd worden. Daarna laat je alle spoelolie er uit lopen. Met de spoelolie komen ook de laatste restjes ‘oude’ olie eruit. De andere manier is dat je alle olie uit de machine haalt en direct volledig vult met MOTOREX olie, en vervolgens de nog overgebleven oude olie er langzaam uitperst, door de dubbelwerkende cilinders aan een kant los te draaien en de oude olie er uiterst voorzichtig uit te drukken. Dit moet wel door gekwalificeerd personeel gebeuren. Bij minerale olie mag er maximaal 5% achterblijven, bij biologisch afbreekbare olie maximaal 2%. Wij kunnen dit analyseren.” Duport Lubricare heeft tevens een speciale machine beschikbaar om de rondspoeling uit te voeren. Bedrijven die de rondspoeling zelf willen (laten) uitvoeren door een gekwalificeerde en ervaren monteur op locatie, kunnen deze machine huren.

Interesse in de MOTOREX oliën of specifieke vragen? Neem contact op met Duport Lubricare en vraag een vrijblijvende test van uw huidige biologisch afbreekbare olie aan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.