Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Oostenrijks degelijk komt uit IJsselmuiden

Oostenrijks degelijk komt uit IJsselmuiden

Sinds eind 2022 is Stoter Truck en Trailer uit IJsselmuiden importeur van Schwarzmüller. De trailers van het Oostenrijkse merk onderscheiden zich vanwege klantspecifieke wensen, die op maat vervaardigd worden. Niet voor niets claimt Schwarzmüller de grootste nichefabrikant van trailers te zijn. Met ongeveer 10.000 afgeleverde trailers per jaar maken ze die naam meer dan waar.

Het IJsselmuidense Stoter Truck en Trailer gebruikt sinds een aantal jaren zelf ook Schwarzmüller kiptrailers voor de eigen transportafdeling van het bedrijf. “Vanwege hun lage eigen gewicht, lage zwaartepunt en de snelheid waarmee ze onder een trechter op rijniveau zijn. Maar vooral ook omdat deze kippercombinaties tot 50 ton beladen mogen worden”, legt Gerard Vlastuin van Stoter Truck en Trailer uit.  

Met ongeveer 10.000 afgeleverde trailers per jaar behoren de Oostenrijkers tot de top van de Europese aanhangwagenbouwers.

Vlastuin is tevens enthousiast over het brede assortiment van de Oostenrijkers. “Dat beslaat maar liefst acht verschillende productgroepen. Ze maken niet alleen standaard trailers voor bouw en infra, zoals kiptrailers, maar zijn ook heel goed in diepladers, bomentrailers, tankwagens, containerchassis’ en walkingfloor trailers. Ze bestaan inmiddels 150 jaar en beschikken derhalve over een schat aan ervaring. Tot slot bieden ze Oostenrijkse degelijkheid.”

Af-fabriek maatwerk

Met circa 10.000 afgeleverde trailers per jaar hoort Schwarzmüller tot de top van de Europese trailerbouwers. Toch leveren ze ook op maat gemaakte trailers buiten het standaardmodel om. Maar wel af-fabriek. “Ondanks de hoge productie draaien ze hun hand niet om voor heel klantspecifieke wensen, juist ook op het gebied van diepladers. Wilt u een hardhouten vloer van 40 of 50 mm dik? Dat kan! Een tussenbed met specifieke afmetingen bij een semi-dieplader voor vervoer van zwaar bouwmaterieel? Ook geen probleem!”

Vlastuin vervolgt: “In IJsselmuiden beschikken wij over een eigen configuratieprogramma, zo kunnen we snel schakelen met de fabriek. Enorme levertijden kennen ze niet. En omdat ze zo goed zijn in het zo compleet mogelijk af-fabriek op maat maken, scheelt dat flink in de kosten.” Denk bijvoorbeeld aan de besturing van de assen; van naloop gestuurd tot zelfs gedwongen gestuurd, waarbij de wielen van de trailer zowel vooruit als achteruit meesturen. En dat kan zelfs radiografisch bestuurd worden.

Optimaal voorzien

Komende periode worden er meerdere klantspecifieke diepladers uitgeleverd, hiermee wordt optimaal voorzien in de wens van de klant. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor wat betreft de conservering van de trailers. “Van standaard lakwerk tot compleet geschoopeerd”, legt Vlastuin uit. 

Stoter Truck en Trailer heeft tien ervaren monteurs in dienst en voldoende capaciteit in huis om eventuele accessoires te monteren of mankementen te verhelpen. In het magazijn ligt een ruim aanbod aan onderdelen. Dit betreft zowel originele componenten als after-market truck- en traileronderdelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.