Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ook laatste delen van de oude Boogbrug verdwijnen

Ook laatste delen van de oude Boogbrug verdwijnen

Gewapend beton zwaait met witte vlag onder Epiroc sloopkracht

Het is een druilerige dag met miezerregen. Eigenlijk perfect voor een stukje melancholie op locatie. We bevinden ons onder de nieuwe Jan Blankenbrug bij Vianen en kijken uit op de half gesloopte betondelen van de oude Boogbrug. 

We zijn in goed gezelschap van Marcel Bonte (uitvoerder en machinist bij DDM Demontage BV), Jeroen Hornman (salesmanager bij SAES International) en Ronald Boerboom (Area Salesmanager Hydraulic Attachment Tools Nederland, Denemarken en Luxemburg bij Epiroc). “De combinatie DDM – KWS – VES sloopt met respect voor de omgeving”, zegt Marcel. “De directe buurt heeft sinds 1936 uitzicht gehad op de oude Boogbrug. Een iconisch bouwwerk voor de omgeving, met een rijke (oorlogs)historie. Zoiets zien verdwijnen doet iets met je.”

Lars is wel iets gewend op het gebied van uitrustingstukken van verschillende merken en werkt lekker met het Epiroc materieel.

Drie grote sloopkranen

“We zijn vanaf juni 2021 bezig met de sloopwerkzaamheden en werken met 10 tot 15 personen aan deze klus. Drie grote kranen en twee hulpkranen doen het werk. De krachtpatser hier is wel de Hitachi ZX890, een 90-tonner, waaraan de Epiroc HB7000 Dust bevestigd is”, wijst Marcel aan. Op zijn weg naar deze kraan begroet machinist Lars Grühne ons. De uit Duitsland afkomstige medewerker van DDM is zeer te spreken over de Epiroc HB7000: “Een erg fijne sloophamer is het: hij vreet zich door de betonplaten heen alsof het niets is en lust de puinstukken rauw.” Lars is wel iets gewend op het gebied van uitrustingstukken van verschillende merken en werkt lekker met het Epiroc materieel. 

Klein Epiroc feestje

Ronald wijst aan hoeveel Epiroc uitrustingstukken er door SAES verkocht zijn aan DDM. “Er is een HB400 aanwezig, een Atlas Copco HB250 (Atlas Copco werd later Epiroc), een HB7000 en een sloopschaar Epiroc CC6000, met zowel een betonbek als een staalbek. Genoeg sloopkracht dus om alles hier met de grond gelijk te maken!” Jeroen vult aan: “We werken al zo’n 15 jaar met DDM Demontage en weten om welke hoge kwaliteit ze vragen. Daarom verkopen we met een gerust hart Epiroc.”

Dat beaamt Marcel en hij vult aan: “Natuurlijk is goed materieel belangrijk, maar dat is niet het enige. Afspraken moeten worden nagekomen en de service moet snel en goed zijn. Dat is de reden dat we graag met SAES in zee gaan, alhoewel ik moet toegeven dat ik nog nooit heb hoeven bellen voor service. Je ziet gewoon dat alle uitrustingstukken perfect onderhouden zijn. Ook hier in Vianen werken we probleemloos. En weet je wat voor mij extra fijn is? Dan zijn mijn mensen die hier werken ook tevreden. Het laatste wat we willen, is gemopper in de bouwkeet.”

De krachtpatser hier is wel de Hitachi ZX890LC, een 90-tonner, waaraan de Epiroc HB7000 Dust bevestigd is.

Goede naam in ere

In 2016 is Ronald begonnen met SAES, toen nog onder de naam Atlas Copco. In 2017 is de naam gewijzigd in Epiroc. “Een nieuwe, beursgenoteerde entiteit”, licht Ronald toe. “Zo is SAES aan Epiroc gekomen. We werken nu dus al zo’n 7 jaar samen en dat met enorm veel plezier. Voor Epiroc is het erg fijn dat SAES zo serieus met service omgaat. Het SAES serviceteam zit ‘kort op de bal’ en zorgt ervoor dat stilstand op de sloopwerf voorkomen wordt. Daar vaart niet alleen de klant van SAES wel bij, maar wij als Epiroc ook. Onze goede naam wordt daardoor in ere gehouden. Daar komt bij dat SAES Epiroc geweldig heeft geïntroduceerd in de markt.”

Op de vraag of de HB7000 de grootste sloophamer is die Epiroc maakt, antwoordt Ronald met een glimlach: “Nee, de grootste is de HB10000. En je raadt het vast: ook dat sloopmonster heeft SAES gewoon in Weert op voorraad staan, zowel voor verkoop als verhuur.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.