Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ook deskundig adviseur, partner bij tenders, ontwerper en tekenaar
In Meerstad verricht geotextiel goede diensten bij de aanleg van een bouwweg.

Ook deskundig adviseur, partner bij tenders, ontwerper en tekenaar

TenCate Geosynthetics produceert en levert geotextielen en geogrids voor toepassingen in de grond-, weg- en waterbouw. Onder gerenommeerde merknamen zoals TenCate Geolon®, TenCate Polyfelt®, TenCate Miragrid® en TenCate Geotube® worden de producten ingezet over de hele wereld. 

De bouwweg van het Tennet project, ondersteund met geotextiel.

De producten van TenCate Geosynthetics behoren tot de kwaliteitsproducten. Zij voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Zo bieden geotextielen een hoge weerstand tegen vervorming, waardoor zij bouwen op slecht draagkrachtige ondergronden mogelijk maken. Zij leveren een optimale treksterkte bij uitermate lage rek. Toch zit het succes van TenCate Geosynthetics niet alleen in de hoge kwaliteit van de producten volgens Tom Schothuis, engineer van TenCate Geosynthetics Nederland. “Het zijn kwaliteitsproducten, dat is zeker. Maar de kracht van TenCate Geosynthetics schuilt ook in de persoonlijke benadering van haar klanten.”

Persoonlijke benadering. Wereldwijd

Hiermee doelt Schothuis op de manier waarop bij TenCate Geosynthetics de mondiale spreiding is geregeld. “De TenCate-vestiging waarvoor ik werk is gevestigd in Nederland”, geeft hij als voorbeeld. “En in Nederland ken ik de lokale situaties en ondergronden. Net als mijn collega’s in binnen- en buitenland heb ik een geotechnische achtergrond en weet ik waarover ik praat. Ik kan dus een deskundig advies geven, maar ik sluit ook bij onze klanten aan tijdens tenders om met hen de Economisch Meest Voordelige Inschrijving voor te bereiden. Ik kan meetwerk voor hen verrichten, ontwerpen en tekeningen maken en dat alles in hun eigen praktische taal. Maar datzelfde doen mijn collega’s in Amerika en Azië. TenCate Geosynthetics spreekt letterlijk en figuurlijk de taal van haar klanten, altijd en overal.” 

Geogrids bij de aanleg van de landhoofden van een viaduct.

Breed toepasbaar

De producten van TenCate Geosynthetics worden toegepast op velerlei terreinen. Ze verrichten waardevolle diensten bij brughoofden, dijkverstevigingen, zettingsvrije constructies zoals paalmatrassen, windmolenparken en opstelplaatsen voor zwaar (hijs)materieel. “Juist vanwege de vele toepassingsmogelijkheden is een deskundig advies belangrijk. We bieden onder andere geweven en niet-geweven textielen, geogrids en geocomposieten en elk product heeft zijn eigen kracht. Die willen we graag toelichten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.