Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Onze vloot, uw flexibele machinepark

De markt voor grondverzetmaterieel is nog altijd een vrij traditionele markt. Bedrijven hechten van oudsher veel waarde aan het bezit...

hitachi_zx140w-6_hpr-kopieren

11 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De markt voor grondverzetmaterieel is nog altijd een vrij traditionele markt. Bedrijven hechten van oudsher veel waarde aan het bezit van machines, maar dat maakt ze niet altijd even flexibel. Hitachi Premium Rental biedt de voordelen van een jong en divers machinepark om ieder project snel en flexibel te kunnen aanvliegen met vooraf bekende kosten. Dat alles dus zonder risico!

Een zeker mate van flexibiliteit in het machinepark wordt volgens Gijs van Heertum van Hitachi Premium Rental steeds belangrijker. “Ieder (infra)project is uniek en dat vraagt vaak om grote diversiteit aan machines. Andere sectoren en industrieën zijn al langer gewend aan het huren of leasen van materieel, en zo langzamerhand raakt ook de wereld van het grondverzet bekend met alternatieven voor het traditionele kopen van materieel. Logisch ook, want huren biedt vele voordelen.”

Hitachi ZW150-wiellader.

 

Korte en lange termijn verhuur

Hitachi Premium Rental is een volle dochter van Hitachi Construction Machinery en heeft de beschikking over een vloot van meer dan honderd machines. “De vloot bestaat uit wielladers, rups- en bandengraafmachines, allemaal in de categorie van boven de 13 ton”, zegt Van Heertum. “De machines zijn zowel voor een korte periode van enkele dagen als voor een lange huurperiode beschikbaar tot wel vijf jaar. Afhankelijk van het project, kiest de infra-aannemer dus het contract dat het beste bij de klus past. Voor de langere termijn is het zelfs mogelijk om de machines klantspecifiek uit te rusten en in de bedrijfskleuren uit te voeren. Omdat we een volle dochter zijn van de fabrikant, hebben we niets te maken met externe partijen voor bijvoorbeeld de financiering. We gaan zelf de contracten aan met onze klanten en kunnen indien gewenst dus maximale flexibiliteit toepassen.”

Rijke uitrusting

De verhuurvloot bestaat uit allemaal jonge en rijk uitgeruste machines. Dat laatste is volgens Van Heertum een bewuste keuze om de klanten optimaal te bedienen. “Zo is een groot deel van onze rupsgraafmachines uitgerust met GPS, de bandengraafmachines voorzien van een draai-/kantelstuk en bevat een aantal wielladers een weegsysteem. Aan alle machines ‘hangt’ een vast tarief afhankelijk van de huurperiode. De huurprijs is all-in, dus inclusief service, reparatie en onderhoud. Wel zo overzichtelijk om een project zonder risico te kunnen aanvliegen. Ook het transport kunnen we verzorgen. Momenteel bestaat onze verhuurvloot uit circa honderd machines. Overigens blijven we onze vloot voortdurend uitbreiden. Tegen het einde van het jaar verwachten we 120 machines in de verhuurvloot te hebben.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%