Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Onze R&D-afdeling leidt de revolutie in de beton- en wegenbouw’
Het uit circulaire en secundaire bouwstoffen samengestelde OptiBlok®.

‘Onze R&D-afdeling leidt de revolutie in de beton- en wegenbouw’

Innovatie in recycling

In een wereld waar duurzaamheid en milieubewustzijn prominent centraal staan, speelt Van de Beeten een ware pioniersrol. Het multidisciplinaire aannemingsbedrijf is volop bezig met de transformatie van de beton- en wegenbouwsector. Dat gebeurt onder meer met een reeks baanbrekende producten, zoals OptiBlend®, OptiZand®, OptiGranulaat®, OptiBlok® en OptiStore®. Oplossingen waarmee de Veghelse onderneming niet alleen nieuwe normen stelt qua efficiëntie, maar het hergebruik van waardevolle materialen stimuleert. 

Binnen de R&D-afdeling van Van de Beeten staan ze niet stil. Dagelijks zijn hier verschillende specialisten bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en initiatieven. Zoals vulstoffen voor beton en asfalt, toepassingsgebieden voor bodemassen, warmteopslag van groene energie, 3D-printen van grond, cementgebonden (secundaire) funderingen, granulaten voor sportvelden en nog veel meer. Doordachte oplossingen waarmee het bedrijf de toon zet richting een duurzamere toekomst in de bouw- en wegenbouwsector. Zoeken naar innovatieve vindingen om succesvol de uitdagingen van morgen aan te kunnen gaan: bij Van de Beeten is het een tweede natuur.

De hoogwaardige zandvervanger OptiZand®.

Hoogwaardige zandvervanger

Het samen met externe partijen bouwen aan een betere, groenere wereld gebeurt onder meer met een reeks duurzame, baanbrekende producten. Een daarvan is OptiZand®, het nieuwe gecertificeerde kwaliteitszand dat speciaal werd ontwikkeld voor de betonindustrie. “Dit exclusief samengesteld recyclingproduct ontstaat door de afvalstroom zand uit thermische reiniging te gebruiken en op te waarderen”, zegt Daphne Sijtsma, Afdelingscoördinator R&D en KAM. Het voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen volgens NEN-EN 12620 (toeslagmaterialen voor beton) en staat symbool voor de op duurzaamheid ingestoken koers van Van de Beeten. 

Oersterk funderingsmateriaal

Dat laatste geldt ook voor OptiBlend®, het innovatieve, slimme en veelzijdige funderingsmateriaal dat naast water en cement bestaat uit hoogwaardige secundaire reststoffen. De vinding past prima bij de ambities van bouw- en infrabedrijven die hun projecten steeds vaker met minder primaire grondstoffen en materialen willen realiseren. “Bovendien is OptiBlend® oersterk en biedt het een zeer grote draagkracht”, meent Ted Kees, Manager Grondstoffen en Recycling. “Daardoor kun je verhardingslagen en betonvloeren een stuk dunner uitvoeren. En dat levert zowel in financiële zin als qua milieubelasting de nodige winst op.”

Duurzame bouwstenen

Met OptiBlok® heeft Van de Beeten tot slot een milieuvriendelijke en tegelijk een voordelig geprijsde bouwsteen in het leveringsprogramma. “Het uit circulaire en secundaire bouwstoffen samengestelde OptiBlok® is een volwaardig broertje van onze MegaBlokken®, de Mercedes in de stapelblokkenmarkt”, aldus Operationeel Manager Tjepke Klis. “Deze nieuwe bouwblokvariant is in vergelijking met de traditionele betonblokken niet alleen een stuk milieuvriendelijker, ook qua kostenplaatje is hij veel interessanter. Dat maakt de keuze voor dit product duurzaam en eenvoudig.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.