Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Ontzorging bij het inzichtelijk maken van conformiteit

Aantoonbaarheid uit handen geven geeft rust en ruimte voor andere zaken

ultrasoon volume onderzoek kopiëren
Ultrasoon volume onderzoek. Ultrasoon volume onderzoek.

Tekst | Tekst | Jan Mol Beeld | Inspecto Visio Group

25 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

“Wij zijn specialist in het inspecteren van onder andere GWW en kunnen een oordeel vellen over defecten en doen onder andere Niet Destructief Onderzoek”, vertelt Wolter van der Zee, eigenaar van Inspecto Visio Group. Van origine komt Inspecto Visio uit de offshore, maar Van der Zee merkt steeds meer overlapping in werkzaamheden met de GWW-sector. “Het universele probleem blijft de aantoonbaarheid. Steeds vaker wordt er om EN 1090 certificering gevraagd. Wij kunnen door onze ervaring daarbij uitstekend van dienst zijn.”

De focus binnen de GWW-sector ligt voor Inspecto Visio met name op nieuwe werken en het beoordelen van bestaande kunstwerken, zoals bijvoorbeeld bruggen. Wolter, zelf QA/QC (quality assurance/quality control) engineer, vervolgt: “Wij houden ook toezicht op procedures, die juist uitgevoerd moeten worden. Bijvoorbeeld bij laswerkzaamheden of inspecties als derde partij.”

“Niets is te hoog, te diep, te vies of te ver”

Inspecto Visio bestaat sinds 2014 en heeft begin dit jaar de omslag gemaakt naar het toevoegen van de GWW-sector. “We zien een toename in het werk en hebben nu in Nederland 7 medewerkers rondlopen, opschaalbaar. Wereldwijd werken we nu met 30 -35 inspectie specialisten. Voor ons is niets te hoog, te diep, te vies of te ver.”

Magnetisch onderzoek naar oppervlaktedefecten.

Rapporten die door Inspecto Visio worden opgesteld, zijn allen gevalideerd. “Dit is gunstig voor onze opdrachtgevers, want hoe sneller de kwaliteit van het opgeleverde werk is aangetoond, hoe sneller de opdrachtgever hen betaalt. Zelf hebben wij geen belang bij een project en we stellen ons dan ook altijd neutraal op. Je kunt ons een beetje als Zwitserland zien. Het enige waarvoor wij ingeschakeld worden, is om te onderzoeken of het werk voldoet aan de gestelde normen en eisen.

Nieuwe technologie aan boord

Inspecto Visio Group maak gebruik van de nieuwste technologische meetapparatuur. Een van hun nieuwste aanwinsten is de PMI-MASTER Smart (ook wel OES genoemd). Wat kan er gemeten worden met de PMI-MASTER Smart? Van der Zee antwoordt: “Met de optische emissiespectrograaf kan op lastig te bereiken locaties de chemische samenstelling van een component bepaald worden.” Door de hoge mobiliteit en het niet-destructieve onderzoek is het mogelijk om met een goede voorbereiding veel metingen uit te voeren in een kort tijdsbestek. “Zo kan snel en kostenefficiënt veel informatie worden verzameld voor diverse toepassingen. Door de compacte opbouw kan de spectrograaf eenvoudig op de rug gedragen worden. Met de ingebouwde accu kunnen circa 450 metingen op locatie uitgevoerd worden zonder aanvullende stroomvoorzieningen”, zegt Van der Zee tot besluit. “In een volgende uitgave van GWW Magazine zullen wij daar dieper op ingaan!”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%