Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Online veilingen van Grondverzet en Agri booming business

Online veilingen van Grondverzet en Agri booming business

In Amerika is het de gewoonste zaak ter wereld om bouwmaterieel en machines te kopen via een online veiling. In Europa gebeurt dit ook steeds meer. Epic-Auctions in het Brabantse Leende is zo’n veilinghuis, gespecialiseerd in agrarisch materieel, grondverzetmachines en transportmiddelen. 

In 2014 is het bedrijf gestart met een eerste online veiling van 150 kavels. “Inmiddels is dit uitgegroeid tot een maandelijkse veiling met zo’n 1200 kavels”, zegt Cees Swaanen, accountmanager Agrarisch en Grondverzet. “Wij veilen (jong)gebruikt materieel en nieuw materieel. Bijvoorbeeld overjarige modellen van dealers. Onze focus ligt daarbij op agrarisch materieel, grondverzetmachines en transportmiddelen. Hierin hebben wij de meeste ervaring en knowhow. Maandelijks wordt daarvoor een online veiling gehouden, voorafgegaan door enkele kijkdagen.”

Perfect kanaal voor zowel verkoper als koper
Het veilinghuis richtte zich vooral op de zakelijke eindgebruiker als koper maar wil zich daarnaast meer toeleggen op de eindverbruiker als verkoper. Swaanen: “Wij zijn niet alleen het perfecte kanaal om te kopen, maar ook om aan te verkopen. Eindgebruikers en grondverzetmedewerkers die een nieuwe kraan aanschaffen kunnen de oude via ons verkopen en krijgen daarvoor betere prijzen dan elders.” Dit is mede te danken aan de gunstige inbrengtarieven en de koperscommissie van maar 5 procent. Epic heeft weinig overheadkosten en kan daardoor de commissie lager houden dan concurrenten. En hoe lager de veilingkosten, des te beter voor inbrenger en koper. 

Epic-Auctions


Maximale support
Daarnaast biedt het veilingbedrijf goede service tegen een lage prijs. “Wij willen de inbrenger zoveel mogelijk ontzorgen. Die brengt de spullen en wij regelen vervolgens alles. We maken mooie foto’s en een eerlijke en duidelijke beschrijving voor de website zodat rechtstreeks online gekocht kan worden. Daardoor komt 80 procent niet eens meer naar een kijkdag. We bepalen het startbod en zijn een no-reserve veiling. Aangeboden goederen gaan gegarandeerd weg, ongeacht de prijs”, aldus de accountmanager. De firma heeft inmiddels klanten van over de hele wereld. Hoewel de inbrengers vooral uit Nederland en België komen gaat 70 procent van de machines het land uit.

Ambitie om nog meer te groeien
Het sterk groeiende Epic-Auctions heeft ook ambities. “We zijn bezig meer locaties in Nederland en Vlaamssprekende gebieden te openen om materieel in te brengen. Dit kan al in Elst, daar zijn ook kijkdagen. Bovendien willen we ons meer richten op bedrijven die reorganiseren of hun werkzaamheden beëindigen. We houden de veilingen op locatie van de inbrenger en verzorgen daar het totale proces”, besluit Swaanen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.