Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
One-stop-shop voor sensoren (en data)
Met een omvangrijk productportfolio en een verregaande synergie tussen de verschillende divisies biedt Royal Eijkelkamp een veelzijdig programma aan oplossingen voor het uitvoeren van bodem- en wateronderzoek.

One-stop-shop voor sensoren (en data)

Royal Eijkelkamp heeft een nieuwe lijn geotechnische sensoren gepresenteerd voor zowel kortstondige als langdurige monitoring van civiele constructies. Samen met de reeds beschikbare water(kwaliteits)sensoren biedt het familiebedrijf nu een compleet pakket aan sensoren voor bodem- en wateronderzoek. En daar blijft het niet bij.

Met een omvangrijk productportfolio en een verregaande synergie tussen de verschillende divisies biedt Royal Eijkelkamp een veelzijdig programma aan oplossingen voor het uitvoeren van bodem- en wateronderzoek. “We zijn als gerenommeerde speler over de hele wereld betrokken bij grootschalige waterprojecten”, zegt Rutger van Goethem, Sales Director bij Royal Eijkelkamp. “Onze divisie met geotechnische apparatuur, met onder meer de sondeer- en grondboormachines neemt ook steeds grotere vormen aan. Wat nog ontbrak, was een lijn aan geotechnische sensoren.”

Royal Eijkelkamp heeft een nieuwe lijn geotechnische sensoren gepresenteerd voor zowel kortstondige als langdurige monitoring van civiele constructies.

Compleet assortiment

Het palet aan geotechnische sensoren van Royal Eijkelkamp is zeer compleet en in veel gevallen complementair aan het bestaande aanbod van water(kwaliteits)sensoren. Van Goethem geeft een voorbeeld: “Als er een bouwkuip moet worden gemaakt, is actuele informatie over de grondwaterspiegel ter plaatse natuurlijk essentieel. Daarvoor leveren we al sinds jaar en dag een breed assortiment aan ‘Diver water level loggers’ voor de monitoring van grondwaterstanden, al dan niet gekoppeld aan het bronbemalingsprogramma. Bij het aanbrengen van de damwand en het uitgraven van de bouwkuip spelen weer andere krachten een rol. De druk die op de damwand en constructie wordt uitgeoefend moet worden gemonitord, net als het zetten van de bodem. Voor dat hele spectrum leveren we voortaan geotechnische sensoren, van inclinometers voor kortstondige en langdurige monitoring (in-place inclinometers) tot druksensoren, rekstroken en vibrating wire sensoren.”

Nieuwe maatstaf

De geotechnische sensoren zijn weliswaar nog maar net gelanceerd, maar ze worden al wereldwijd toegepast. Van Goethem: “De sensoren zijn met een aantal pilotklanten uitvoerig getest op grote constructieprojecten, bij dijkversterkingsopgaven en zelfs bij het creëren van nieuwe stukken land. Het zijn dus met recht bewezen oplossingen met een uitstekende kwaliteit die afhankelijk van het type levenslang ingezet kunnen worden. Voor elke fase van een project leveren we sensoren: sensoren die waardevolle data registreren in het vooronderzoek, gedurende de uitvoering en tijdens de gehele levensduur van een constructie om de staat te monitoren, onderhoud te plannen, enz. In dat laatste geval worden de sensoren volledig in een constructie ‘ingepakt’. Doordat de meeste sensoren gemaakt zijn onder vacuüm in plaats van met een O-ring zijn deze gegarandeerd afgesloten van vocht. We zetten met onze nieuwe lijn geotechnische sensoren absoluut de nieuwe maatstaf.”

Royal Eijkelkamp heeft de ambitie om een one-stop-shop te worden voor bodem- en wateronderzoek. “We leveren de sensoren en apparatuur maar kunnen desgewenst opdrachtgevers, al dan niet via een partner, volledig ontzorgen”, zegt Van Goethem. “Dat laatste gebeurt meer en meer, waarbij het zelfs mogelijk is om alleen de data af te nemen. Een tendens die is ingezet door vooral de gemeentelijke overheden, maar die inmiddels ook bij de grotere constructieprojecten wordt gewaardeerd. We kunnen daar op vele verschillende manieren invulling aangeven. Ook wat dat dat betreft zijn we dus een one-stop-shop.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.