Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

Ondersteuningen en bekistingen voor de infrabouw

BAAK-Rozenburg-KW21A
Project Baak – Rozenburg.

Tekst | Mark Koopmans

Beeld | MADEMA Steigerwerken BV

18 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Sinds de oprichting in het jaar 2000 van MADEMA Steigerwerken is dit bedrijf uitgegroeid van een steigerbouwer naar een allround partner voor hoofdaannemers in de infrabouw. Tegenwoordig verzorgt men voor tal van projecten tijdelijke constructies als betonondersteuningen, betonbekistingen en natuurlijk ook nog steeds de steigers. Martin Radder, adviseur en calculator bij MADEMA, licht aan ons toe waardoor men zich onderscheidt in deze markt:

“Wat we merken is dat er bij de hoofdaannemers van infrastructurele projecten een groeiende behoefte is aan uitgebreide en specialistische kennis. Bij MADEMA bieden we dus niet alleen de mensen om de klus te klaren, we brengen ook onze ervaring en competenties mee naar de bouwplaats. En daarmee bieden we de verantwoordelijke mensen van de hoofdaannemers, die tegenwoordig vaak meer een bouwplaatsmanagers-rol vervullen, echte meerwaarde. We steken veel tijd, geld en energie in de automatisering van onze organisatie. Dit werpt zijn vruchten af omdat we zo te allen tijde vanuit de calculatie van het project een gedetailleerde planning en voortgangsrapportage kunnen genereren. Dit helpt niet alleen bij het beheersen van de uitvoeringskosten, het maakt ook inzichtelijk wat de consequenties zijn bij wijzigingen in de planning. Die combinatie van eigenschappen maakt ons zo geschikt als partner voor de infrabouw.”

Project Baak – Rozenburg.

Van oudsher is MADEMA steigerwerken gespecialiseerd in steigerbouw, maar men beweegt mee met de vraag uit de markt. Zo gebruikt men in de utiliteitsbouw andersoortige systemen dan in de infrabouw. Er is bewust gediversifieerd zodat ze specialist
zijn op het gebied van alle gangbare systemen. Men heeft heel bewust geïnvesteerd in kennis en kunde van mensen en dat werpt zijn vruchten af. 

Martin vervolgt: “We sturen meer dan alleen mensen, materiaal en kennis naar onze relaties. Ook veiligheid en veiligheidsbewustzijn zijn belangrijke pijlers onder ons succes. Een goed voorbeeld daarvan is dat we als Madema ons gaan certificeren met behulp van de veiligheidsladder of ‘Safety Culture Ladder’. De veiligheidsladder is een relatief nieuwe norm en
wordt gebruikt als hulpmiddel voor bewust veilig handelen.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht