Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Onderscheidend in riool- en betontechniek
Aangezien een groot deel van de bestaande civiele onderbouw is hergebruikt, werd M.J. Oomen als kennisdrager al aangehaakt in het bouwteam.

Onderscheidend in riool- en betontechniek

Voor de bouw van het duurzaamste gemaal van waterschap Hollandse Delta heeft hoofdaannemer Van Hattum en Blankevoort een beroep gedaan op de kennis en expertise van M.J. Oomen riool- en betontechniek. Aangezien een groot deel van de bestaande civiele onderbouw is hergebruikt, werd M.J. Oomen als kennisdrager al aangehaakt in het bouwteam.

De M.J. Oomen Groep heeft zich sinds de oprichting in 1959 ontwikkeld tot een toonaangevende civieltechnische onderneming met een diversiteit aan disciplines. In 2017 is het familiebedrijf gesplitst in twee ondernemingen. M.J. Oomen Moerdijk, gespecialiseerd in inspectie- en renovatiewerkzaamheden en M.J. Oomen riool- en betontechniek, specialist op het gebied van riool- en betontechniek. Enkele jaren later is het bedrijf volledig opgegaan in KWS, een VolkerWessels-onderneming. “Omdat M.J. Oomen een gevestigde naam is in diens vakgebied, blijven we onder deze naam actief in de provincie Zeeland en het westen van de provincie Noord-Brabant”, zegt Jan van de Bilt, bedrijfsleider bij KWS Infra Roosendaal – Sas van Gents van Gent. 

M.J. Oomen riool- en betontechniek is gespecialiseerd in de aanleg van gecompliceerde rioolstelsels en kleinschalig (en complex) betonwerk gericht op met name gemalen en duikers.

Expert in gemalen

M.J. Oomen riool- en betontechniek is gespecialiseerd in de aanleg van gecompliceerde rioolstelsels en kleinschalig (en complex) betonwerk gericht op met name gemalen en duikers. “Onze mensen weten als geen ander hoe een gemaal werkt, hoe de afzonderlijke onderdelen zich gedragen en welke eisen gepaard gaan met het werken in een dijk, in dit geval een primaire waterkering. Daarom zijn we ook op voorspraak van waterschap Hollandse Delta als kennisdrager aangehaakt bij het bouwteam van onze zuster Van Hattum en Blankevoort”, zo schetst Jan het voortraject. “Onze rol was om ons licht te laten schijnen op de civiele constructie en de bestaande persleiding om deze geschikt te maken voor toepassing in de nieuwe situatie.”   

Ongewone maatvoeringen, moeilijk bereikbare plekken of een ander aspect dat een project onalledaags maakt, bij M.J. Oomen riool- en betontechniek zijn we specialist in speciale werken.

Eigen werkplaats

Ongewone maatvoeringen, moeilijk bereikbare plekken of een ander aspect dat een project onalledaags maakt, bij M.J. Oomen riool- en betontechniek zijn we specialist in speciale werken. “Behalve ervaren medewerkers met kennis van zaken beschikken we over een uitgebreid materieelpark en het meest uiteenlopende materiaal”, zegt Jan trots. “En in onze werkplaats maken wij met onze eigen vertrouwde mensen en machines elk gewenst betonproduct of hulpstuk voor het project buiten. Snel, met hoge kwaliteit en volledig in eigen beheer. En zo denken wij graag proactief met onze opdrachtgevers mee bij vraagstukken over de aan- en afvoer van water, net zoals hier bij gemaal Oudenhoorn. Uiteindelijk is de grootte van het gemaal ons om het even, behoudens dat het betonwerk bij een groter gemaal wat forser is, maar daar hebben we onze zuster Van Hattum en Blankevoort voor, die dat als geen ander beheerst.”

Behalve ervaren medewerkers met kennis van zaken beschikt M.J. Oomen over een uitgebreid materieelpark en het meest uiteenlopende materiaal.

Brede scope

Weliswaar wordt een groot deel van de bestaande persleiding van Gemaal Oudenhoorn hergebruikt, de leiding moet wel aangesloten worden op de nieuwe pomp. Ook dat neemt M.J. Oomen riool- en betontechniek voor rekening en is volgens Jan best wel gecompliceerd. “Er is kennis nodig over hoe de materialen zich gedragen om tot een kwalitatief hoogwaardige oplossing te komen. Ook zorgen we voor de aanleg en het aansluiten van de vismigratieleiding, in feite een grote PE-buis van rond 400. Daarnaast valt ook het complete grondwerk rondom het gemaal binnen onze scope, variërend van alle verhardingen, de terreininrichting met asfalt, stenen en hekjes, en al het leidingwerk buiten het gemaal.” De grootste uitdaging was volgens Jan toch wel de planning. “We waren gebonden aan het stormseizoen, daarbuiten moesten alle werkzaamheden in de dijk plaatsvinden. Maar dat is goed gelukt. Bovendien hoefden we het bestaande gemaal niet in bedrijf te houden. Dat scheelt ook weer.”

M.J. Oomen riool- en betontechniek is bekend met dit soort gemalen. “Zo zijn we op het ogenblik bezig met groot onderhoud en reparatiewerkzaamheden aan diverse gemalen in Moerdijk. Vooral als het complex(er) wordt, vinden wij het interessant en komen met een innovatieve en duurzame oplossing, ook voor rioolstelsels in binnen- en buitenstedelijk gebied.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.