Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ondergrondse leidingsystemen: De snelweg voor water, gas, olie en andere producten
Buizen voor Waterschap Hollandse Delta

Ondergrondse leidingsystemen: De snelweg voor water, gas, olie en andere producten

We staan er maar zelden bij stil. Toch bevindt zich onder de grond een transportwereld die bijna net zo intensief is als de transportwereld daarboven. Door een netwerk van leidingen – keurig weggewerkt onder het maaiveld – stromen grote hoeveelheden gassen, vloeistoffen en grondstoffen veilig van A naar B. Specialisten selecteren de leidingsystemen die hiervoor het meest geschikt zijn.

Een GVK-leiding in België

Voor de aanleg van ondergrondse leidingnetwerken zijn veel slimme systemen ontwikkeld. Een grote naam op dit gebied is CCI Leidingsystemen, gevestigd in Klundert, met een verkoopkantoor in België. Het bedrijf zette zichzelf op de kaart door ‘cementlining’, een techniek waarbij stalen leidingen aan de binnenkant worden bekleed met een dun laagje beton. De dunne betonbekleding maakt de leiding geschikt voor het transport van met name drink-, koel- en bluswater. Inmiddels heeft CCI Leidingsystemen haar aanbod flink uitgebreid en kunnen aannemers, ingenieursbureaus, industriële bedrijven en overheidsinstanties er ook terecht voor pijpleidingsystemen in louter staal of Glasvezel Versterkt Kunststof (GVK) en speciale lastechnieken.

Cementlining

“Cement is een natuurlijk product”, vertelt Jack Sweere, manager Sales en Marketing van CCI. “Dat maakt stalen leidingen met cementlining zo geschikt voor het transport van drink-, koel- en bluswater. De dunne cementlaag beschermt het staal tegen corrosie, waardoor de kwaliteit van het water geborgd is.” Stalen leidingen met cementlining worden geleverd van Ø 80 tot Ø 2500 mm. Met bochten, T- en Y-stukken, reducers en flenzen kan elke gewenste loop worden gerealiseerd.

GVK-leidingsystemen

GVK-leidingsystemen bieden andere voordelen. Om te beginnen is deze buis aanzienlijk lichter dan zijn stalen collega. Dat maakt hem geschikt voor minder draagkrachtige grondsoorten. “GVK-leidingsystemen worden ook toegepast voor het transport en de berging van koel-, afval- en bluswater. Daarnaast leent dit materiaal zich voor de petrochemische industrie”, vertelt Marcel Blaauw, Commercieel Manager Nederland. “GVK is namelijk prima bestand tegen chemicaliën, het corrodeert niet en laat zich gemakkelijk verwerken.” Met diameters van 300 tot 4.000 mm bieden GVK-leidingsystemen uitkomst bij nagenoeg elk vloeistoftransport.

Een GVK Zinker voor Sluis Limmel

Uitsluitend kwaliteitsproducten

Met de levering van pijpleidingen opereert CCI Leidingsystemen in een nichemarkt. Het aantal bedrijven dat in Europa actief is in dezelfde branche is beperkt. Toch is dit voor het 40-jarige familiebedrijf nooit reden om achterover te leunen. Zij gaat in alles voor kwaliteit. Zo zijn niet alleen de leidingen, grondstoffen en processen gecertificeerd, ook de medewerkers voldoen aan de hoogst haalbare kwaliteitsnormen. Het bedrijf beschikt over een volledig ingerichte werkplaats voor het inwendig cementeren, uitwendig coaten en prefabriceren van stalen buizen en fittingen. Ook levert zij leidingen voor kerosine en de afvang van CO2.

Sweere: “Dankzij deze ambitieuze instelling, maar zeker ook door de gunstige geografische ligging – zo onder de rook van de Rotterdamse en Antwerpse diepzeehavens – kan CCI Leidingsystemen zich nu rekenen tot de grote wereldspelers in leidingsystemen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.