Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ondergrondse Infra Plein op Infra Relatiedagen 2024

Ondergrondse Infra Plein op Infra Relatiedagen 2024

Initiatiefnemer Stichting Grond’g en partners pakken groots uit

Stichting Grond’g introduceert in samenwerking met haar partners, netbeheerders en aannemers, een Ondergrondse Infra Plein op de vakbeurs Infra Relatiedagen in Evenementenhal Hardenberg. Op dit plein van maar liefst 600 vierkante meter worden demonstraties, speeddates, vacatures en netwerkmogelijkheden aangeboden. Stichting Grond’g en haar partners willen met dit plein de branche in de schijnwerpers zetten en nieuwe instromers voor het vak van ondergrondse infrastructuur stimuleren om na hun opleiding een baan in deze industrie te vinden.

Met het Ondergrondse Infra Plein willen de initiatiefnemers de gehele branche promoten. Ook tonen ze scholieren/studenten van opleidingen in civiele techniek en grond-, weg- en waterbouw dat zij onmisbaar zijn als werknemer van de toekomst om de energie- en watertransitie te realiseren. Op het Ondergrondse Infra Plein worden bezoekers op speelse wijze geënthousiasmeerd voor het vak door tal van demonstraties, speeddates, etcetera. Ze ontmoeten hier potentiële werkgevers en in de praktijksessies ontdekken ze wat grondbouw/ondergrondse infra inhoudt.

René Douma, Bedrijfsleider bij BAM Energie & Water Noord-Oost is trots hoe de aannemers en netbeheerders in Noordoost-Nederland met elkaar samenwerken. “We hebben met elkaar de handen ineen gestoken en we willen laten zien hoe prachtig onze branche is om in te werken. Dat laten we zien op 6, 7, en 8 februari 2024 in Evenementenhal Hardenberg. Door de energietransitie hebben we een mooie uitdaging en heel veel banen in het verschiet. Wat is er leuker om de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor onze branche en te mogen werken met deze aannemers en netbeheerders in één team.”

Irma de Hoon, Business Unit Director bij Easyfairs en organisator van Infra Relatiedagen is ook erg enthousiast over het nieuwe initiatief in samenwerking met Stichting Grond’g. “Werkgelegenheid wordt een steeds belangrijker thema in veel van de industrieën waar wij onze events in organiseren, maar met de opzet van het Ondergrondse Infra Plein hebben we een primeur. Nooit eerder werd zo’n grootschalig initiatief opgezet om scholieren te enthousiasmeren voor een toekomst in deze sector. Wat het extra bijzonder maakt, is dat juist opdrachtgevers en aannemers de handen ineenslaan ter promotie van de branche.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.