Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Onder water 16.000 m3 bagger bulldozeren
G.M. Damsteegt heeft vanaf een baggerschuifboot onder water 16.000 m3 bagger verplaatst.

Onder water 16.000 m3 bagger bulldozeren

Onderdeel van het dijkversterkingsproject tussen Tiel en Waardenburg vormt de aanleg van een nieuw stukje dijk in de uiterwaard. Om te voorkomen dat slib naar deze locatie stroomt, heeft G.M. Damsteegt vanaf een baggerschuifboot onder water 16.000 m3 bagger verplaatst.

G.M. Damsteegt is dé verhuurspecialist van machines en varend materieel in de grond-, weg- en waterbouw, recycling en zuigtechniek. “Onze verhuurvloot is heel divers en varieert van een 500 kilogram kraan tot 40-tonners en van beunbakken en zuigwagens tot bulldozers, wielladers, zeven en shredders. En sinds kort hebben we ook een elektrische schuifboot in de vaart”, zegt Jacco den Besten. “Met een verhuurvloot van meer dan 400 machines, een breed assortiment aan hulpstukken, een eigen depot, transportmiddelen, diepladers en een eigen werkplaats bieden we altijd wel een oplossing.”

Bouwcombinatie Mekante Diek had de expertise van G.M, Damsteegt nodig voor het uitbaggeren van een stukje uiterwaard.

Bouwcombinatie Mekante Diek, bestaande uit Ploegam, van Oord en Dura Vermeer, had de expertise van G.M, Damsteegt nodig voor het uitbaggeren van een stukje uiterwaard. “Om een stabiele dijk te kunnen bouwen in de uiterwaard, hebben wij in het gedeelte vóór het toekomstige dijklichaam ruim 16.000 m3 bagger verplaatst. En wel in het water met onze baggerschuifboot, waarmee we het slib binnen het bereik van de Long Reach-kranen van de bouwcombinatie hebben gebulldozerd. Het slib is vervolgens opgeschept en afgevoerd naar een erkende verwerker”, legt Jacco uit. “Een dergelijke klus is ons op het lijf geschreven. Dankzij onze specialistische verhuurvloot worden we veelal voor specifieke werkzaamheden ingezet. Mogelijk worden we in de toekomst nog voor andere taken ingezet op dit prachtige project.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.