Platform over civiele techniek & infrastructuur
Landmeten en Geo-ICT

‘On the fly’ assets detecteren en analyseren

LiDAR is een razendsnelle 3D-technologie voor onder meer het nauwkeurig kunnen vastleggen van assets in de openbare ruimte.

gs_bag-kopieren

30 april 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

LiDAR is een razendsnelle 3D-technologie voor onder meer het nauwkeurig kunnen vastleggen van assets in de openbare ruimte. Het Pointer Platform van GeoSignum maakt het mogelijk enorme LiDAR-datasets op te slaan, te openen, te verwerken, te beheren en te visualiseren. En dat allemaal ‘on the fly’ via de webbrowser. Er is geen extra software of er zijn geen extra plug-ins meer nodig.

“LiDAR-gegevenssets zijn voor bedrijven actief in de infrasector een waardevolle bron van informatie”, begint Dogan Altundag, oprichter en eigenaar van GeoSignum. “In LiDAR wordt bijvoorbeeld informatie verzameld van assets zoals bomen, stoepranden, wegen, vangrails, verkeerslichten, geluidswanden, verkeersborden, straatmeubilair, enzovoort. Behalve de positie van deze assets biedt het nog veel meer aanvullende informatie. In geval van een boom bijvoorbeeld is onder meer op te maken wat de omvang is van de stam, de totale hoogte van de boom en het volume van de kroon. Waardevolle informatie die goed van pas kan komen bij grondwerkzaamheden op een bepaalde locatie. Tot op heden was het lastig om deze LiDAR-data te gebruiken voor infrabedrijven. Met ons Pointer Platform is het kinderspel. Alle typen LiDAR-datasets kunnen gewoon via de webbrowser worden gevisualiseerd en verwerkt.”

gs_segment-kopieren

Behalve de positie van deze assets biedt LiDAR nog veel meer aanvullende informatie.

 

GeoSignum heeft veel ervaring met objectdetectie en analyse van LiDAR-data. “Het webplatform is sinds 2014 ‘online’ en recent hebben we de derde generatie gepresenteerd”, zegt Altundag. “In deze laatste release zijn nog meer AI-toolsets beschikbaar voor onder meer automatische objectdetectie (en classificatie ervan) en het opschonen van ruis. Ook kunnen 3D-modellen, 360-graden panorama- en HR-foto’s worden toegevoegd. Kortom, eigenlijk een onmisbare oplossing voor bedrijven actief in de infrasector.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%