Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
OilQuick- en Steelwrist-dealer Demarec: dé specialist op het gebied van volautomatisch snelwisselen

OilQuick- en Steelwrist-dealer Demarec: dé specialist op het gebied van volautomatisch snelwisselen

Demarec is al sinds 2014 actief in de markt van automatisch snelwisselen en voert als dealer van zowel OilQuick als Steelwrist een volledig en onafhankelijk meermerkenbeleid. Het bedrijf uit Cuijk heeft zich in de voorbije 8 jaar ontwikkeld tot “dé specialist op het gebied van volautomatisch snelwisselen”, zo horen we van commercieel manager Jason Sanders.

Grootste groep gebruikers zijn nog steeds de sloopbedrijven en dat laat zien, dat die al snel de (financiële) voordelen zagen van de automatische snelwissel.

Het team van Demolition and Recycling Equipment BV – kortweg Demarec – heeft zich de afgelopen jaren steeds verder gespecialiseerd in enerzijds de advisering over automatische snelwisselsystemen, afgestemd op klantspecifieke wensen en eisen, en anderzijds in de technisch meest optimale opbouw op de machines en uitrustingsstukken. Met als positief resultaat dat er intussen “honderden systemen in de markt zijn gezet”, die allemaal naar volle tevredenheid van hun dagelijkse gebruikers functioneren.

Grote kennis en ervaring

“Onze gerichte advisering vervult een duidelijke behoefte”, weet Jason. “Een goede hydraulische opbouw is essentieel, niet alleen om optimaal te kunnen werken, maar ook uit het oogpunt van veiligheid en milieu. De specialisten van Demarec hebben een ruime ervaring met de opbouw van snelwisselsystemen en kopplaten. De meest optimale en veilige montage van de kopplaten is een vak apart. Dit gebeurt bij de eigen Demarec-producten altijd met de hydrauliekslangen ‘binnendoor’ en waar mogelijk ook bij andere merken equipment. Hierdoor is er geen risico op slangbreuk.”

Wat Demarec als leverancier ook interessant maakt voor de klant, is de grote kennis van en ervaring met alle merken machinedragers. “Tel dat op bij ons leveringsprogramma met de twee gerenommeerde snelwisselmerken van marktleider OilQuick en nu ook Steelwrist, dan hoeven we eigenlijk nooit nee te zegen op de vragen van klanten. Wij zijn de onafhankelijke adviseur en de klant kiest zelf welk merk automatische snelwissel het beste past bij zijn of haar bedrijfsstrategie en machinevloot. Wij spelen daar gewoon op in met ons overzichtelijke assortiment.”

Groeiende belangstelling

Dankzij deze techniek wisselt de machinist vanuit zijn cabine binnen enkele seconden van uitrustingsstuk, inclusief het aan- en afkoppelen van de benodigde hydrauliekslangen. Dat scheelt niet alleen tijd en ruimte op de werf, het kan op grote werken zelfs de inzet van één hele machine schelen, met alle voordelen qua kosten voor personeel en materieel.

“De grootste groep gebruikers zijn nog steeds sloopbedrijven, maar inmiddels zien we de volautomatische snelwissel ook bij bedrijven in de GWW-sector en hoveniersbranche.” OilQuick bedient daarbij een heel brede markt: graafmachines, wielladers, overslagmachines, de railsector en heftrucks. Zo ervaart men dus ook in andere segmenten steeds meer de voordelen van het ‘Nieuwe Wisselen’. Kijk daarvoor eens opwww.hetnieuwewisselen.nl.

Investering in efficiency en toekomst

Jason: “Al deze bedrijven kijken veel verder dan het initiële prijskaartje en zien daarom de aanschaf van een automatisch snelwisselsysteem duidelijk als investering in efficiency en toekomst. Want er is direct geld mee te verdienen. Een niet te versmaden rendementsverbetering van 30 procent is haalbaar.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.