Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Volvo EC250E en EC300E
Discover our range of Volvo quick couplers, including the new Steelwrist® Auto Connect Quick Coupler – enabling the quick and easy connection of hydraulic attachments from the comfort and safety of the cab. The quick coupler delivers 300 liters per minute of hydraulic flow directly to the attachment. ®: Steelwrist is a registered trademark of Steelwrist AB.

Nieuwe Volvo EC250E en EC300E

De nieuwe rupsgraafmachines EC250E en EC300E van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) zijn zware machines die respectievelijk 26-31,5 t en 30,2-36,8 t wegen. Deze verbeterde machines zitten vol met de nieuwste technologie, nieuwe en bewezen functies, en kunnen zelfs worden geleverd met speciaal gebouwde opties om klanten te helpen meer te verplaatsen voor minder. Deze Volvo-graafmachines hebben een duurzaam ontwerp en zijn veilige, comfortabele en betrouwbare leden van de vloot.

Veiligheid
Om toegang te krijgen tot de bovenwagen kunnen machinisten veilig en zelfverzekerd zijn dankzij de nieuwe driepunts toegang aan de rechterkant. Bovendien zorgen achter- en zijcamera’s, samen met de 360 graden Volvo Smart View-optie, voor veiliger draaien van de machine, vooral bij het werken in krappe ruimtes.

Machinisten profiteren van verbeterde responstijden dankzij een elektrische joystick en volledig te bedienen elektrische rijpedalen. Deze worden bij hun taak geholpen door de optionele Dig Assist-apps, aangedreven door de grote (10 inch) Volvo Co-Pilot-tablet in de cabine. Deze omvat 2D, In-Field Design, 3D-softwarepakketten en On-Board wegen. Volvo Active Control verhoogt ook de graafnauwkeurigheid, waardoor taken tot 45% sneller kunnen worden uitgevoerd dankzij geautomatiseerde giek- en bakbewegingen. Bovendien kunnen machinisten eenvoudig een zwenkhek, hoogtebeperking en dieptelimiet instellen om contact met zij- en bovengrondse obstakels zoals hoogspanningsleidingen en ondergrondse gevaren (zoals leidingen en kabels) te vermijden.

Comfort en veiligheid

Gerenommeerde kenmerken, zoals gemakkelijke toegangspunten, vastgeschroefde antislipplaten en goed zichtbare leuningen, evenals de ruime, ergonomische en geluidsarme cabine (Volvo Care Cab) zorgen voor het hoogste niveau van bestuurderscomfort en veiligheid. Om toegang te krijgen tot de bovenwagen kunnen machinisten veilig in en uitstappen dankzij de nieuwe driepunts toegang aan de rechterkant. Bovendien zorgen achter- en zijcamera’s, samen met de 360 graden Volvo Smart View-optie, voor veiliger draaien van de machine, vooral bij het werken in krappe ruimtes.

Comfort voor de machinist heeft een hoge prioriteit. Volvo heeft dit aangepakt met een nieuwe technologie voor het verminderen van het stuiteren van de giek en arm, die de schok van de machine vermindert. Comfort Drive Control (CDC) helpt vermoeidheid te verminderen door machinisten in staat te stellen de machine te besturen met de joystickrollen in plaats van met de pedalen. Voorbereiden op de werkdag kan niet eenvoudiger, met aanpasbare instellingen, waaronder het gemakkelijk kiezen van de gewenste bedieningspatronen via de monitor en een nieuwe ‘lang indrukken’ -functionaliteit op de joystick waarmee machinisten een extra snelkoppelingsfunctie kunnen instellen.

2exc ec350e d8m 2 40178

Altijd de perfecte oplossing

Hoogwaardige Volvo-aanbouwdelen helpen machinist en eigenaren om het meeste uit hun machine te halen. Elke klus is anders, maar met speciaal gebouwde uitrustingsstukken – inclusief bakken, breekhamers en meer – hebben machinisten altijd de perfecte oplossing bij de hand. Met de nieuwe Steelwrist® Auto Connect-snelkoppeling kunnen machinisten gemakkelijk hydraulische aanbouwdelen aansluiten vanuit het comfort van de cabine. En dankzij compatibiliteit met Steelwrist®, Engcon®, Rototilt®, SMP® en OilQuick® tiltrotators, kunnen machinisten de productiviteit verhogen en vanuit elke hoek graven. Het in de fabriek gemonteerde voorbereidingssysteem voor de tiltrotator geeft machinisten de mogelijkheid om zowel de graafmachine als de tiltrotator te bedienen met de originele joysticks, waarbij de informatie op het hoofddisplay wordt weergegeven. De prestaties van al deze uitrustingsstukken zijn op lange termijn verzekerd van een verbetering van 10% in het koelvermogen van de hydraulische uitrustingsstukken.

EXC EC250E MDE8 H H
Met een lager brandstofverbruik, kortere cyclustijden en een volledige reeks functies die de controle en prestaties van de machinist verbeteren, helpen de nieuwe en verbeterde Volvo EC300E en EC250E bedrijfskosten te verlagen.

Probleemloos onderhoud en lage service intervallen.

De nieuwe D8M Volvo-motor bouwt voort op generaties beproefde Volvo-motortechnologie. De servicevereisten zijn verminderd met automatische motorregeneratie. Het nieuwe hydraulische systeem heeft minder slangen, waardoor er minder koppelingen nodig zijn en de betrouwbaarheid toeneemt. De tijd- en onderhoudskosten worden verder verlaagd doordat de intervallen voor het vervangen van motorolie en filters worden verdubbeld tot 1.000 uur. En als het AdBlue moet worden bijgevuld, maakt de nieuwe spatbescherming het vullen sneller en gemakkelijker, terwijl het risico op morsen en daaropvolgende corrosie wordt verminderd.

Zelfs de zwaarste werkomgevingen zijn opgewassen tegen de Volvo EC300E en EC250E. Beide machines zijn voorzien van robuuste onderwagens met versterkte tussenwielen, rupsschakels en onderrollen. De sterkte en duurzaamheid worden verder ondersteund door een versterkte bakverbinding, een optionele heavy-duty bovenbouw, undercover en gemakkelijk vervangbare slijtplaten.

Winst verhogen met het volledige pakket

Het portfolio van Volvo CE-services is de sleutel tot het garanderen van de prestaties en winstgevendheid van machines op de lange termijn. Trainingsinitiatieven voor machinisten helpen de volledige capaciteiten van de Volvo-machines te benutten, terwijl gemakkelijk te lezen rapporten, mogelijk gemaakt door het CareTrack-telematicasysteem, eigenaren helpen de productiviteit, het brandstofverbruik en de toestand van de machine te volgen. Voor nog minder gedoe kan het Volvo Uptime Center de machine bewaken en klanten waarschuwen als preventief onderhoud nodig is. Deze service heet Volvo Active Care. En door alleen originele Volvo-onderdelen te gebruiken, wordt de machine-investering beschermd, de levensduur van de machine verlengd en zijn langdurige prestaties gegarandeerd.

Met een lager brandstofverbruik, kortere cyclustijden en een volledige reeks functies die de controle en prestaties van de machinist verbeteren, helpen de nieuwe en verbeterde Volvo EC300E en EC250E bedrijfskosten te verlagen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.