Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe verreikers, schrankladers, graafmachines en compacte tractoren

Nieuwe verreikers, schrankladers, graafmachines en compacte tractoren

Bobcat pakt groots uit op TKD met veel nieuws

Inter-Techno laat tijdens de TKD op stand 25 zo’n dertig Bobcat machines zien. Het gaat om verschillende modellen graafmachines, schrankladers, verreikers en compacte tractoren. Daarnaast is er een aantal Bobcat verdichtingsmachines en aanbouwdelen te zien. Nieuw in het programma zijn de E88 en de elektrische E19e graafmachines, de compacte tractoren, de T86 schranklader en de compacte TL25.60 verreiker.

De nieuwe E88 is een 8-tons graafmachine met een viercilinder Stage V dieselmotor, die 48,5 kW levert.

Op de TKD is de nieuwe E19e te bewonderen, een elektrische graafmachine van 2 ton, die vorig jaar tijdens Bauma werd gepresenteerd. De E19e is de elektrische variant van de populaire Bobcat E19 dieselgraafmachine en biedt dezelfde functionaliteit en prestaties. De E19e levert een maximaal vermogen van 15 kW. De capaciteit van de accu is 3,5 uur, maar de graafmachine kan tijdens werkpauzes worden opgeladen met een supersnelle lader. Dat betekent dat de machine voor vrijwel alle gangbare toepassingen de hele dag gebruikt kan worden. Bij voorkeur natuurlijk in omgevingen waar alleen geluidsarme, emissievrije machines toegestaan zijn. Behalve de E19e zijn ook de E10e en de door Inter-Techno zelf omgebouwde E35e te zien.

De nieuwe E88 is een 8-tons graafmachine uit de Bobcat R2-serie. Zij is uitgerust met een Bobcat D24 Stage V viercilinder motor, die een vermogen van 48,5 kW levert. De machine beschikt verder over een ruime en goed toegankelijke cabine, die veel comfort en een riant uitzicht biedt. Dankzij de joysticks, schakelaars en een 5- of 7-inch display, die ergonomisch om de bestuurder zijn gegroepeerd, is de bediening heel gemakkelijk. De E88 is verkrijgbaar met standaard-arm- of lange armconfiguratie. Dankzij de op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de hulphydrauliekbediening kan een breed scala aan aanbouwdelen gebruikt worden.

Bobcat levert de T86 met drie opties voor de hulphydrauliek: standaard 87 l/min; high flow 138 l/min of super flow 159 l/min.

Sterke schranklader

De nieuwe T86 schranklader met rupsbanden werd samen met de S86 op wielen eind vorig jaar geïntroduceerd. Dankzij de 3,4-liter Bobcat Stage V motor, die 78 kW (105 pk) vermogen levert, zijn beide modellen de sterkste compacte laders die Bobcat ooit ontwikkeld heeft. Ze zijn bij uitstek geschikt voor zware omstandigheden zoals bijvoorbeeld wegenbouw, grondwerk, bosbouw en material handling. Heel handig zijn de drie opties voor de hulphydrauliek: standaard 87 l/min; high flow 138 l/min of super flow 159 l/min. Bij de modellen met Super Flow wordt een aansluitblok met 5 koppelstukken gemonteerd, dat veel flexibiliteit biedt voor het gebruik van aanbouwdelen. De T86 en S86 hebben een zeer comfortabele cabine met intuïtieve SJC-bediening en displays. De cabine heeft bovendien een goed zicht rondom en laat weinig geluid en trillingen door. 

Compacte verreiker

De nieuwe TL25.60 is de compactste verreiker van Bobcat en is dankzij de geringe draaicirkel zeer geschikt voor het werken in kleine ruimtes. De prestaties zijn uitstekend. De Bobcat Stage V motor levert 75 pk, een hefvermogen van 2.500 kg, een maximale hefhoogte van 5,9 meter en een maximaal bereik van 3,3 meter. De TL25.60 kan werken met alle aanbouwdelen die voor Bobcat laders ontworpen zijn en is daardoor uitermate flexibel inzetbaar.

De TL25.60 heeft een robuust ontwerp met een sterk frame en een versterkte giek. De hydraulische en elektrische componenten, waaronder leidingen, kabelbomen en transmissie, zijn goed beschermd en aan de onderkant is een stalen plaat gemonteerd. De cabine van de TL25.60 is dezelfde als op de grote verreikers en dus bijzonder ruim en comfortabel. Dankzij het nieuwe dashboardontwerp en de slanke dakstijlen heeft de bestuurder onbelemmerd zicht.  

De nieuwe TL25.60 is zeer compact, maar toch uiterst krachtig. De cabine is opvallend ruim.

Nieuwe tractorenlijn

Tenslotte presenteert Inter-Techno twee modellen uit de nieuwe familie compacte tractoren op de stand: de CT1015 en de CT2525. Bobcat levert drie series: de 1000-, 2000- en 4000-serie met in het totaal negen modellen van 25 tot 58 pk. Bij elk model is er keuze uit verschillende fabrieksopties, zoals cabine, voorlader, mechanische of hydrostatische transmissie, verschillende type banden en voorspatborden.

De compacte tractoren hebben standaard vierwielaandrijving, die een hoog vermogen en een uitstekende  tractie biedt. Verder kunnen ze geleverd worden met een uitgebreid scala aan montage-opties en aanbouwdelen zoals frontheffer, middenmaaier en alle apparatuur die aan de achter- of fronthef gemonteerd kan worden.

Alle modellen hebben een slim ontworpen en ruim bemeten werkruimte. De tractoren zijn leverbaar met airconditioning (voor de modellen met cabine), verende stoel, verstelbaar stuur, verbonden pedaal en een intuïtieve, ergonomische bediening.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.