Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe strategische eigenaar voor Yunex Traffic

Nieuwe strategische eigenaar voor Yunex Traffic

  • Atlantia S.p.A. neemt Yunex Traffic over van Siemens Mobility voor € 950 miljoen
  • Sluiting verwacht tegen september 2022
  • Yunex Traffic is een leider in intelligente wegverkeersoplossingen
  • Siemens blijft zijn portfolio aanscherpen als gericht technologiebedrijf

Siemens Mobility heeft een overeenkomst getekend om Yunex Traffic af te stoten, de internationale wegverkeersactiviteiten, aan Atlantia S.p.A. De Raad van Bestuur en De Raad van Commissarissen van Siemens AG heeft de geplande transactie goedgekeurd. De aankoopprijs is € 950 miljoen (ondernemingswaarde). Sluiting wordt verwacht in september 2022, onder voorbehoud van de relevante wettelijke goedkeuringen. Yunex Traffic is een leider in innovatieve en intelligente infrastructuur- en verkeersoplossingen voor wegen en steden. Als een wereldleider in mobiliteitsinfrastructuurtechnologie en -diensten, Atlantia is een strategisch georiënteerde nieuwe eigenaar voor de lange termijn voor Yunex Traffic. Roland Busch, President en Chief Executive Officer van Siemens AG: “Siemens is het continu aanscherpen en optimaliseren van haar portfolio als technologiebedrijf gericht op haar core business. Siemens Mobility en Yunex Traffic hebben: aangetoond dat Siemens in staat is om bedrijven zeer succesvol te ontwikkelen en hun waarde verhogen. Daarnaast zijn we erg blij dat we de beste eigenaar hebben gevonden voor Yunex Traffic met Atlantia. Hun competentie, langetermijngerichtheid en hoge inzet voor groei en innovatie is in het belang van alle belanghebbenden.” “Met de verkoop aan Atlantia wordt Yunex Traffic onderdeel van een zeer dynamisch verkeer ecosysteem dat zal zorgen voor schonere lucht en leefbare steden en veiligere wegen,” zei Michael Peter, CEO van Siemens Mobility.

Duitsland

Grond in verkeersmanagement met behulp van digitalisering en disruptive technologieën.”

“De toevoeging van Yunex Traffic aan onze groep”, zegt Carlo Bertazzo, CEO van Atlantia, “markeert een grote stap voorwaarts in de uitbreiding van ons bedrijf. Wij streven ernaar om operationele en groeisynergieën tussen onze activa en Yunex Traffic, met de bedoeling om: het creëren van een zeer competitieve, unieke groep, die synergieën kan realiseren in de beheer van infrastructuur, diensten en technologische innovatie, om de reiservaring verbeteren. We zijn verheugd dat Siemens, een van de toonaangevende industriële groepen op Europees en mondiaal niveau, heeft het plan van Atlantia gekozen als: het bieden van de beste strategie voor de toekomstige groei van Yunex Traffic. Ik wil graag verlengen warm welkom bij onze groep bij Yunex Traffic, het managementteam en de 3000 medewerkers, met wie we verder zullen bouwen aan het nieuwe Atlantia,” concludeerde Bertazzo. Voor Atlantia is Yunex Traffic een ideale aanvulling op haar internationale mobiliteit infrastructuur en dienstenportfolio. Het overgenomen bedrijf is gepland om beheerd als een aparte entiteit. Yunex Traffic zal haar positie als een wereldleider in adaptieve verkeersmanagementsystemen en intelligente oplossingen voor netwerkverkeer en tolsystemen. De portfoliostrategie zal zich richten op automatisering en digitalisering om het potentieel van cloud computing beter te benutten, 5G en kunstmatige intelligentie in de komende jaren. Door lid te worden van Atlantia, Yunex Traffic zal ook aanzienlijke industriële en ontwikkelingssynergieën kunnen opleveren met de De activa van autosnelwegen, luchthavens en mobiliteitsdiensten van de Groep, reeds aanwezig in 35 landen.

Yunex Traffic is sinds juli een onafhankelijk beheerd bedrijf 2021. Met zijn duidelijke zakelijke focus en ondernemersvrijheid, Yunex Traffic genereerde een omzet van meer dan €600 miljoen in boekjaar 2021.Yunex Traffic is actief in meer dan 25 landen wereldwijd met meer dan 3.000 medewerkers. Zijn intelligente mobiliteitsoplossingen worden gebruikt in steden als Dubai, Londen, Berlijn, Bogota en Miami. Het bedrijf is de enige aanbieder ter wereld die voldoet aan alle belangrijke regionale verkeerstechnologiestandaarden in de EU, Groot-Brittannië, Azië en de Amerika.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.