Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe rotonde Westduinweg – Schokkerweg in Scheveningen klaar

Nieuwe rotonde Westduinweg – Schokkerweg in Scheveningen klaar

De nieuwe rotonde op de kruising Westduinweg -Schokkerweg in Scheveningen is klaar. Hiermee is het havengebied beter bereikbaar geworden en de veiligheid verbeterd. De kruising is een belangrijke verbinding tussen Scheveningen Haven en Scheveningen Dorp. De komst van de rotonde maakt dat het vrachtverkeer van de Schokkerweg eenvoudig de Tweede Haven kan bereiken. Dat komt doordat de hellingbaan van de Dr. Lelykade is aangesloten op de nieuwe rotonde. 

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit: “Met de komst van de rotonde is een belangrijke verbinding voor Scheveningen gerealiseerd. Bovendien is het nu veel veiliger geworden voor fietsers en voetgangers. Helaas is het nu met de corona-crisis niet mogelijk om massaal te komen genieten van de zee en het strand. Later dit jaar kunnen hopelijk weer evenementen georganiseerd worden en zal het met mooi weer, als vanouds weer druk zijn in Scheveningen. Kom dan op de fiets of met het ov in plaats van met de auto. De rotonde maakt dit ook makkelijker door de betere doorstroming van het verkeer. En de aanleg van de aparte fietsbaan maakt het nu stukken veiliger voor bewoners en bezoekers op de fiets.”

Scheveningen is volop in beweging en ontwikkeling. De aanpak van de rotonde maakt onderdeel uit van de verkeersvisie die de gemeente samen met bewoners en bedrijven heeft opgesteld. Hiermee wil de gemeente bijdragen aan een leefbaar, bereikbaar en verkeersveilig Scheveningen.

De gemeente bedankt de medewerkers die tijdens de corona-crisis de laatste werkzaamheden op tijd hebben weten af te ronden. Bouw- en herstelwerkzaamheden aan de wegen in Den Haag gaan waar dat kan zoveel mogelijk door. Daarbij zorgen we dat Den Haag bereikbaar blijft voor nood- en hulpdiensten. De medewerkers houden rekening met de richtlijnen van het RIVM.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.