Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe range aan geotechnische meetinstrumenten
Door de integratie van Eijkelkamp GeoPoint SoilSolutions werd er al enige jaren gewerkt met geotechnische producten, maar sinds kort heeft Royal Eijkelkamp een eigen officiële productlijn.

Nieuwe range aan geotechnische meetinstrumenten

Royal Eijkelkamp breidt het al imposante portfolio uit met een range aan geotechnische meetinstrumenten, waaronder piezometers, inclinometers, tiltmeters en extensometers. Dat maakt Royal Eijkelkamp tot een one stop shop voor engineeringsoplossingen in combinatie met het reeds bestaande aanbod van onder andere sonische boorapparatuur, sondeeroplossingen (CPT) en watermonitoringsystemen.

“Door de integratie van Eijkelkamp GeoPoint SoilSolutions werd er al enige jaren gewerkt met geotechnische producten, maar sinds kort hebben we een eigen officiële productlijn”, zegt Gustavo Hamu, Product Manager bij Royal Eijkelkamp. “Eijkelkamp GeoPoint SoilSolutions heeft ruime ervaring in de ontwikkeling van geotechnische meetapparatuur. Door het sterke distribiteursnetwerk van Royal Eijkelkamp is de vraag alleen maar groter geworden en dat heeft ertoe geleid om de productlijn robuuster op te tuigen. Daar ligt juist de kracht van Royal Eijkelkamp. We beschikken over een sterk wereldwijd netwerk. Dat heeft ons gezamenlijk doen besluiten om voortaan de geotechnische meetinstrumenten onder de merknaam van Royal Eijkelkamp te gaan voeren.”

De producten zijn state-of-the-art op het gebied van technologie en combineren betrouwbaarheid en nauwkeurigheid in een betaalbaar en robuust systeem dat gemakkelijk te lezen gegevens en interpretaties biedt.

State-of-the-art technologie 

Om de vooraanstaande positie te behouden, ging Royal Eijkelkamp niet over één nacht ijs. “We hebben de geotechnische meetinstrumenten uitvoerig getest op InnoFields, ons eigen ‘testveld’ in Giesbeek, nabij Arnhem”, vervolgt Hamu. “Niet alleen om de kwaliteit te beoordelen, want we wisten uit ervaring dat dát wel goed zat, maar vooral ook om de communicatie van de dataloggers met onze eigen webportal, maar ook andere klantservers, te verifiëren en waar nodig te finetunen. Nog voor de marktlancering begin oktober dit jaar hebben we een aantal vaste klanten, distribiteurs en partners  gevraagd om feedback. Zij waren unaniem enthousiast over de plannen om deze productlijn te gaan starten. Opnieuw een bevestiging voor ons dat hier veel markt in is. Belangrijke USP’s van de producten zijn onder meer de betrouwbaarheid, robuustheid en ontzettend hoge accuraatheid. Wij maken gebruik van state-of-the-art technologie. De meetinstrumenten moeten ook onder extreme condities hun toegevoegde waarde bewijzen. Sonic en CPT-machines worden immers ook in de meest verre uithoeken geleverd, waarbij extreme werkomstandigheden voor kunnen komen. Alle geotechnische instrumenten worden tegen een betaalbare prijs geleverd. We zijn niet de goedkoopste, daar is de technologie gewoon te goed voor, maar ook zeker niet de duurste. Belangrijk om marktaandeel te winnen in een markt met veel competitie.”

De geotechnische producten kunnen bodem- of rotsmassaverplaatsing in verschillende omgevingen volgen, zoals dammen, dijken, wegbermen, dagbouwmijnen en civieltechnische projecten. Realtime en continue monitoring van grondbewegingen door middel van zeer nauwkeurige sensoren maakt de detectie van beweging op onstabiele hellingen mogelijk, terwijl telemetriesystemen waarschuwingen verzenden vanuit afgelegen en ontoegankelijke bewaakte gebieden.

De apparatuur is volgens Hamu zeer gebruiksvriendelijk en ook de data-uitkomsten zijn eenvoudig te begrijpen en te verwerken. “Een belangrijke toegevoegde waarde van Royal Eijkelkamp is bovendien onze adviserende rol. We stellen de juiste vragen om de klant een maatwerkoplossing te bieden, zodat hij direct in het veld aan de slag kan.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.