Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe premiumdiesel. Projecten draaien probleemloos door

Nieuwe premiumdiesel. Projecten draaien probleemloos door

MecXellent is een product van Mecatech Industries. Het bedrijf is oer-Hollands, zij het met Franse roots. De producten die zij voert – brandstofadditieven, unieke oliën en onderhoudsproducten – zijn ontwikkeld en verspreid in Frankrijk, totdat Dupag ze vijf jaar geleden naar Nederland haalde. Dit initiatief leidde met name in de grond-, weg- en waterbouw tot baanbrekend nieuws. Partijen die de brandstoftanks van hun GWW-materieel vullen met MecXellent hebben geen last meer van dichtslaande tankinstallaties, storingen door vervuiling en filterblocking. Hun projecten draaien ongestoord door.

Premium Diesel MecXellent is in heel Nederland verkrijgbaar.

Premium diesel MecXellent 

MecXellent werd aanvankelijk vooral ingezet in de automotive. Pas toen zich in de grond-, weg- en waterbouw hardnekkige problemen voordeden in het materieel, werd besloten om de werking van MecXellent ook te onderzoeken voor deze branche. “We zijn deze uitdaging aangegaan samen met enkele brandstofleveranciers”, vertelt Anton Diender van Mecatech Industries. “Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in premiumdiesel MecXellent, een product met de additieven waarop motoren probleemloos draaien.”

Besparing. Schone filters. Maximale prestaties.

“Het grootste voordeel van MecXellent ondervinden natuurlijk de directe gebruikers”, vertelt Ton Pol van Mecatech-Industries. “Zij kunnen doorwerken en hun afspraken nakomen. Maar MecXellent biedt meer. De cetaanverbeteraar en verbrandingskatalysator in MecXellent zorgen ervoor dat de energie van elke druppel brandstof wordt gebruikt. Dit resulteert in brandstofbesparing, maximale motorprestaties, gunstiger uitlaatgasemissies en een soepel draaiende motor.

Motoren blijven schoon en gaan langer mee.

Materieel wordt duurzaam

Dankzij MecXellent gaan injectoren en brandstofpompen langer mee, wat een grote besparing op de reparatiekosten oplevert. “Hier wordt nogal eens makkelijk over gedacht”, vindt Huub de Cock van Mecatech Industries. “Hoge rekeningen voor reparaties worden gezien als onvermijdelijk, maar het gebruik van MecXellent dat het ontstaan van polymeren of oxidatieresiduen tegengaat, kan hier een groot verschil maken.” En dan is er nog de opslagbestendigheid. Daar waar opslag van standaard-diesel na drie maanden al kan leiden tot kwaliteitsverlies, kan MecXellent minimaal een jaar probleemloos worden opgeslagen.

Reductie emissies, besparing brandstof en AdBlue

De optimale verbranding die MecXellent met zich meebrengt, leidt tot reductie van CO2, stikstof en roet. Minder uitstoot van CO2 wordt immers veroorzaakt door een lager brandstofverbruik. Reductie van stikstofuitstoot (NOx) heeft een lager AdBlue-gebruik tot gevolg. De reductie van roetuitstoot leidt tot een lagere belasting op het roetfilter met minder regeneratieprocessen als gevolg.

Met Premium Diesel MecXellent blijven storingen achterwege.

Netwerk technisch specialisten en leveranciers 

“Onderzoeken hebben geleid tot verrassende resultaten. Zo heeft een onderzoek van Rijksuniversiteit Utrecht naar het gedrag van bacteriën en schimmels aangetoond waarom MecXellent werkt. Onze werkwijze – waarbij in geval van problemen bemonstering van tanks en analyse van brandstof en filters standaard is – levert ons kennis en de klant een onderbouwd advies op en maakt de overstap naar MecXellent logisch. Met vijftien Mécatech-dealers, onze Franse partner en ons netwerk van brandstofleveranciers kunnen we dit in het hele land waarmaken.”.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.