Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe opties Linde reachtrucks: ergonomisch en veilig werken

Nieuwe opties Linde reachtrucks: ergonomisch en veilig werken

Een sensor die beschermt tegen schade aan stellingen en een multifunctionele en ergonomische bedieningshendel die zorgt voor efficiënte besturing. Warehousemanagers profiteren van kostenbesparingen en verbeterde productiviteit, en de reachtruckbestuurder kan zich door het bedieningsgemak volledig focussen op de last.

Schade aan stellingen door een aanrijding is een probleem voor warehousemanagers, omdat dit resulteert in aanzienlijke kosten en vertragingen door stilstand. Schades worden voornamelijk veroorzaakt door reachtruckbestuurders die langs de stelling manoeuvreren terwijl ze hun blik omhoog hebben gericht op de lading bovenin de stelling. “Als je omhoog moet kijken, kan het gebeuren dat je uit het oog verliest wat er op de grond gebeurt,” aldus Alexander Schmidt, Senior Product Manager Reach Trucks bij Linde Material Handling. “Zelfs een kleine onoplettendheid kan leiden tot enorme vertragingen in de werkzaamheden,” zegt Schmidt. “Als een ligger van een magazijnstelling bijvoorbeeld zes millimeter wordt ingedeukt over een lengte van één meter, kan tot een derde van het draagvermogen verloren gaan. Dit kan betekenen dat een aantal stellingen niet meer kan worden gebruikt en de capaciteit van het magazijn dus kleiner wordt. Het repareren en vervangen van kapotte stellingdelen kost veel tijd. Aangezien alle vakken rechts en links van de beschadigde stellingen moeten worden leeggehaald en de goederen tijdelijk ergens anders moeten worden opgeslagen. Daardoor loopt de productiviteit in het magazijn terug” vat de Product Manager samen.

Rack Protection Sensor: optimaal zicht, minder schades

Linde Material Handling biedt nu een oplossing voor dit probleem met de Rack Protection Sensor (RPS).  Het gepatenteerde RPS-systeem bestaat uit twee sensoren, die in een beschermde behuizing bovenop de rijpoten van de reachtruck zijn gemonteerd. Deze sensoren ‘zien’ objecten in de lichtbundel ervoor. Als er een object wordt gedetecteerd, remt het systeem de truck af en voorkomt zo schade. De sensoren worden actief bij een rijsnelheid van minder dan vijf kilometer per uur. Als de snelheid hoger wordt, bijvoorbeeld om langere afstanden af te leggen, wordt het systeem automatisch uitgeschakeld. Schmidt legt uit dat de technologie bijzonder geschikt is voor de omstandigheden in een magazijn omdat het zowel in kunstlicht als in zonlicht werkt.

Het assistentiesysteem is bijzonder geschikt voor bedrijven die werken met uitzendkrachten omdat zij mogelijk niet gewend zijn op een Linde truck te rijden en de afmetingen van de truck daarom niet altijd goed kunnen inschatten.

Het systeem is beschikbaar als optionele uitrusting voor de high-performance reachtrucks in de serie Linde R14 – R25 met een laadvermogen van 1,4 tot 2,5 ton en zal ook als retrofit-oplossing voor deze trucks worden aangeboden.

Multifunctionele bedieningshendel: alles onder controle

De tweede nieuwe optie van Linde Material Handling is een nieuwe multifunctionele bedieningshendel. De joystick is speciaal ontworpen om de concentratie en gezondheid van de bestuurders te ondersteunen en om de productiviteit te verhogen.

Op basis van een ergonomisch onderzoek is de innovatieve mens/machine interface (human machine interface – HMI) ontwikkeld. In samenwerking met het Fraunhofer Institute (IAO) en Porsche Industriedesign. Het resultaat is een makkelijk te bedienen en ergonomisch perfecte joystick, waarbij de hand van de bestuurder in een natuurlijke positie rust. One size fits all: de hendel is geschikt voor alle handen; van heel groot tot heel klein.

Aan de rechterkant steekt een vleugel uit die extra ondersteuning geeft aan handen in alle maten. De functies voor rijden, reachen en heffen kunnen intuïtief worden bediend met minimale inspanning van pols en vingers.

Alle hydraulische functies zijn gecombineerd. Dit maakt een intuïtieve bediening van de volgende functies mogelijk; het reachen van de mast, de side-shift, het neigen van het vorkenbord, de rijrichting van de truck en de claxon. De bestuurder kan zich door het bedieningsgemak en ontspannen houding, zelfs bij het dragen van handschoenen, volledig focussen op de last.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.