Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe oplossingen van Wacker Neuson voor de bouwplaats

Nieuwe oplossingen van Wacker Neuson voor de bouwplaats

In het voorjaar van 2021 lanceert de onderneming nieuwe compacte machines zoals graafmachines en dumpers, maar ook innovaties op het gebied van verdichting en uit de zero emission-serie.

Wacker Neuson is thuis op het gebied van compacte bouwmachines en bouwapparaten – van trilnaalden via verdichtingsapparatuur, dumpers en wielladers tot en met 15-tons graafmachines ontvangen klanten voor hun bouwplaats bij Wacker Neuson alles vanaf één vast punt. “Met onze innovatieve oplossingen op het gebied van producten als ook bij de dienstverlening ondersteunen wij onze klanten om alles te halen uit de dagelijkse realiteit van hun werkzaamheden,” aldus Alexander Greschner, chief sales officer van de Wacker Neuson Group. “Voor ons staat altijd het nut voor de klant centraal en daarbij de vraag hoe we voor onze klanten de dagelijkse gang van zaken op de bouwplaats kunnen vergemakkelijken. Onze nieuwste producten voldoen aan onze hoge eisen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit.”

Nieuwe minigraafmachine: de boost voor iedere bouwplaats

Werken op een nieuw niveau: daarvoor staan de graafmachines van de 4- of 5-tons klasse ET42, EZ50 – de Z staat voor Zero Tail, dus zonder overhangende achterkant – en ET58. Alle drie modellen zijn met het nieuwe Active Working Signal (AWS) uitgerust, dat voor personen in de werkomgeving van de graafmachine een hoge veiligheid waarborgt: een rode ledstrip die in de motorkap is ingebouwd, signaleert de operationele gereedheid van de machine. Daardoor weet iedereen in de bouwput dat de graafmachine in gebruik is – een eenvoudige maar effectieve functie voor meer veiligheid in de bouw. Een andere noviteit: de rupsgraafmachine ET42 is optioneel verkrijgbaar met het Vertical Digging System (VDS). Dit systeem, dat Wacker Neuson nu in de compactklasse aanbiedt, staat het exact verticaal graven toe, zelfs op een ongelijke ondergrond, langs stoepranden en op een helling. Het hiervoor noodzakelijke kantelmechanisme is bij het model ET42 in het onderstel ingebouwd.

Door het VDS bespaart u met de graafmachine 25 procent aan materiaal en tijd bij het uitgraven en vullen. Daarnaast beschikt de graafmachine ET42 ook met de optie VDS over dezelfde machine- en instaphoogte alsmede graafdiepte als het model zonder VDS. Het krachtige aandrijfsysteem van de graafmachines ET42, EZ50 en ET58 ondersteunt de klant uitdagende taken betrouwbaar uit te voeren. De graafmachines overtuigen door hun hoge hef- en graafkrachten, snelle werkcycli en de 3-punts kinematiek voor meer losbreekkracht, graafdiepte en uitstorthoogte. Dit geeft een merkbare boost aan de bouwplaats, omdat bijvoorbeeld een steenachtige bodem geen enkel probleem is dankzij de hoge losbreekkracht. Voor nauwkeurige besturing en hoge energie-efficiëntie zorgt het innovatie hydraulische systeem “Load Sensing Flow Sharing”: de machine past zich automatisch aan de belasting aan en de joystick-beweging blijft voor de gebruiker altijd constant. Dit maakt het werken met de graafmachine bijzonder comfortabel. Meer informatie kunt u vinden op www.wackerneuson.com/boost en in de video.

Efficiënt en productief in kleine ruimtes

Met de verreiker TH412 en de wiellader WL28 presenteert Wacker Neuson twee geoptimaliseerde alleskunners. De wiellader WL28 overtuigt als flexibel inzetbare transporthulp met een hoge kieplast en nóg meer comfort en veiligheid. De krachtige hydraulische opties zorgen voor een fijngevoelige besturing en maken de inzet van de meest uiteenlopende aanbouwdelen mogelijk, zoals een sneeuwfrees, palletvork of veegmachine. Het elektronisch geregelde aandrijfsysteem met verschillende rijstanden maakt het werken met deze beide machines nog efficiënter en flexibeler. Standaard zijn de auto-modus voor de gebruikelijke 100 procent vermogen en de ECO-modus, waarbij het motortoerental bij het bereiken van de door de gebruiker vooraf ingestelde rijsnelheid wordt gereduceerd. Klanten kunnen daarnaast optioneel kiezen tussen twee andere standen: de aanbouwdeelmodus, die het hydraulische debiet op het aanbouwdeel altijd constant houdt, en de M-Drive-modus, waarbij het motortoerental via het handgas ingegeven wordt en met het rijpedaal de rijsnelheid kan worden geregeld. De volledig opnieuw ontworpen TH412 met een laadvermogen van 1,25 ton en een stapelhoogte van vier meter is dit het meest compacte model in het verreikerassortiment. Net als alle verreikers van Wacker Neuson is ook het model TH412 uitgerust met het innovatieve bestuurderassistentiesysteem Vertical Lift System: door de deels geautomatiseerde telescoopbeweging en de daarbij bijna verticale hef- en zakbeweging wordt de stabiliteit van de machine verbeterd.

Dumpers DW60 en DW90: meer veiligheid

Als het erom gaat materiaal op ruw terrein te transporteren zijn dumpers veelgevraagde helpers op de bouwplaats. De beproefde wieldumpers DW60 en DW90 met 6.000 en 9.000 kilogram laadvermogen zijn de grootste wieldumpers in het Wacker Neuson-portfolio. Ze werden volledig opnieuw ontworpen en beschikken nu over een dieselmotor van de emissienorm fase V die het milieu spaart zonder aan productiviteit in te boeten. De standaard auto-stopfunctie schakelt de machine automatisch uit na een vooraf gedefinieerde periode van inactiviteit. Het grote, multifunctionele 7inch-display zorgt voor een ideaal zicht op alle functies van de machine en toont de beelden van de voor- en achteruitrijcamera en alle belangrijke informatie voor de gebruiker. De optionele cabine zorgt onder andere voor verhoogde veiligheid door het rondom aangebrachte gelaagde veiligheidsglas en het optionele rooster op de bak beschermt de gebruiker bij het laden en tijdens het rijden. De dumpers zijn met een beproefde en intuïtieve hydrostatische vierwielaandrijving uitgerust: de gebruiker stelt alleen de vooruit- of achteruitversnelling in en de dumper versnelt traploos met constante trekkracht. Daardoor kan de gebruiker zich volledig op zijn werk concentreren. De automatische remfunctie verhoogt bovendien de veiligheid op de bouwplaats. De optionele, van buiten goed zichtbare oranjegekleurde veiligheidsgordel en een groen zwaailicht die de vastgeklikte veiligheidsgordel aangeeft, en de opstap in signaalkleuren maken het werken met deze dumper nog veiliger. Meer informatie kunt u vinden op www.wackerneuson.com/dumper en in de video.

Verdichtingscompetentie sinds 90 jaar

Als uitvinder van trilstampers beschikt Wacker Neuson over decennialange ervaring op het gebied van verdichting. Tot het portfolio op het gebied van bodemverdichting horen de beproefde sleuvenwalsen RTx. Door enkele designaanpassingen werd de onderhoudsvrijheid in het onderframe van de walsen verder geoptimaliseerd. De nieuwe modelgeneratie van handgestuurde trilwalsen RD7 met een trommelbreedte van 650 millimeter levert zowel op asfalt als op grond optimale werkresultaten. De gebruiker profiteert daarbij van de eenvoudige bediening via een bijzonder ergonomische stuurbeugel en van de gereedschapsloze toegang tot alle servicepunten. De in design en functies opnieuw ontworpen stuurbeugel zorgt dat het verdichten voor de gebruiker zeer licht gaat. Op de stuurhandgreep zijn alle bedieningselementen rechtstreeks te bereiken. Bovendien bevat de wals RD7 de laagste hand-armtrillingen op de markt met slechts 2,5 m/s².  Meer informatie kunt u vinden op www.wackerneuson.com/compaction en in de video.

Voor de betrouwbare betonverdichting biedt Wacker Neuson accu-aangedreven hoogfrequentie-trilnaalden aan. Het gewicht van de omvormerrugzak (ACBe), waarin de litium-ionaccu voor de trilnaald zit, is nu duidelijk gereduceerd. Het rugzaksysteem, dat samen met een toonaangevende marktfabrikant werd ontwikkeld, verdeelt het totaalgewicht van 13,5 kilo – waarvan de accu ruim negen kilo uitmaakt – ergonomisch over meerdere drukpunten. Daarmee is nog comfortabeler werken mogelijk, volledig zonder kabels en emissies. Alle Zero Emission-verdichtingsapparaten van Wacker Neuson, dus accutrilstampers, accutrilplaten en accutrilnaalden, worden aangedreven door dezelfde modulaire lithium-ionaccu. Deze is voor het laden in een handomdraai te vervangen door een tweede accu. Bovendien is de accu uitwisselbaar tussen de apparaten – een extra pluspunt wat betreft flexibiliteit voor de dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.