Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Nieuwe lichting klaar voor de praktijk

De liefde voor het vak kregen ze allebei met de paplepel ingegoten.

Foto-1—InfraVak-SPG—Kevin-Prijs
Kevin Prijs.

Tekst | Chris Elbers Beeld | Mandy Eising Fotografie en Johan Aarssen fotografie & ontwerp

21 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De liefde voor het vak kregen ze allebei met de paplepel ingegoten. En beiden staan ze te trappelen om hun pas verworven kennis en kunde in de praktijk te brengen. Waar Kevin Prijs als grondwerker zijn entree op de arbeidsmarkt al heeft gemaakt, is Soufian Duck bezig met de laatste loodjes richting een job in de (installatie)techniek of wegenbouw.

Kevin Prijs (20) werd als kleine jongen door zijn vader al meegenomen om de wereld van grond-, weg- en waterbouw te verkennen. Dat beviel hem zeer. “Boeiend en afwisselend werk, lekker buiten zijn, in de zomer meestal mooi weer en altijd mensen om je heen… Ik wist al vroeg dat ook ík de infra in wilde”, zo zegt hij. Pas geleden rondde Kevin zijn BBL-opleiding bij InfraVak met succes af. Met het diploma Allround Vakman GWW niveau 3 beschikt hij over een mooie bagage om succesvol actief te zijn in de branche. Voorlopig gebeurt dat als grondwerker bij aannemer NTP Infra in Enschede. De bij InfraVak opgedane kennis komt daarbij zeer van pas. “InfraVak is 100 procent gericht op infra. Daarnaast ligt de nadruk op de praktijk. Een prima combi”, meent Kevin die er klaar voor is om de infrasector verder te ontdekken. “De komende tijd wil ik meer kennis vergaren over het werk. En daarna zien we verder. Op termijn lijkt de functie van voorman of assistent-uitvoerder me wel wat.”

Soufian Duck.

Zicht op werk

Ook Soufian Duck (17) is er het bewijs van dat goed voorbeeld doet volgen. Momenteel zit hij in het examenjaar van de vierjarige kaderopleiding vmbo techniek op het Lentiz|Life College. Hij volgt het keuzevak Infra, dat hem één dag in de week bij opleidingsinstituut SPG Zuid-Holland brengt. “Via SPG doe ik vooral de nodige praktische kennis op”, zo zegt Soufian. “Dat gebeurt met veel vrijheid, voldoende ruimte voor eigen initiatief en op verschillende technische gebieden. Op dit moment loop ik stage op het Zuid-Holland Infra Park. Fysiek behoorlijk zwaar werk, maar erg aantrekkelijk en uitdagend. Later dit schooljaar volgen er nog stages bij andere bedrijven. Je mag dan zelf kiezen in welke hoek je actief wilt zijn.” In het geval van Soufian zal zeker een licht binnen de installatietechniek worden opgestoken. “Mijn vader is in deze branche actief”, lacht hij. “Zijn verhalen hebben me enthousiast gemaakt voor dit beroep. Maar wat het ook wordt, na mijn studie is de kans op werk groot. De opleiding is namelijk breed ingestoken en biedt in verschillende richtingen mogelijkheden.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%