Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe lichting klaar voor de praktijk
Kevin Prijs.

Nieuwe lichting klaar voor de praktijk

De liefde voor het vak kregen ze allebei met de paplepel ingegoten. En beiden staan ze te trappelen om hun pas verworven kennis en kunde in de praktijk te brengen. Waar Kevin Prijs als grondwerker zijn entree op de arbeidsmarkt al heeft gemaakt, is Soufian Duck bezig met de laatste loodjes richting een job in de (installatie)techniek of wegenbouw.

Kevin Prijs (20) werd als kleine jongen door zijn vader al meegenomen om de wereld van grond-, weg- en waterbouw te verkennen. Dat beviel hem zeer. “Boeiend en afwisselend werk, lekker buiten zijn, in de zomer meestal mooi weer en altijd mensen om je heen… Ik wist al vroeg dat ook ík de infra in wilde”, zo zegt hij. Pas geleden rondde Kevin zijn BBL-opleiding bij InfraVak met succes af. Met het diploma Allround Vakman GWW niveau 3 beschikt hij over een mooie bagage om succesvol actief te zijn in de branche. Voorlopig gebeurt dat als grondwerker bij aannemer NTP Infra in Enschede. De bij InfraVak opgedane kennis komt daarbij zeer van pas. “InfraVak is 100 procent gericht op infra. Daarnaast ligt de nadruk op de praktijk. Een prima combi”, meent Kevin die er klaar voor is om de infrasector verder te ontdekken. “De komende tijd wil ik meer kennis vergaren over het werk. En daarna zien we verder. Op termijn lijkt de functie van voorman of assistent-uitvoerder me wel wat.”

Soufian Duck.

Zicht op werk

Ook Soufian Duck (17) is er het bewijs van dat goed voorbeeld doet volgen. Momenteel zit hij in het examenjaar van de vierjarige kaderopleiding vmbo techniek op het Lentiz|Life College. Hij volgt het keuzevak Infra, dat hem één dag in de week bij opleidingsinstituut SPG Zuid-Holland brengt. “Via SPG doe ik vooral de nodige praktische kennis op”, zo zegt Soufian. “Dat gebeurt met veel vrijheid, voldoende ruimte voor eigen initiatief en op verschillende technische gebieden. Op dit moment loop ik stage op het Zuid-Holland Infra Park. Fysiek behoorlijk zwaar werk, maar erg aantrekkelijk en uitdagend. Later dit schooljaar volgen er nog stages bij andere bedrijven. Je mag dan zelf kiezen in welke hoek je actief wilt zijn.” In het geval van Soufian zal zeker een licht binnen de installatietechniek worden opgestoken. “Mijn vader is in deze branche actief”, lacht hij. “Zijn verhalen hebben me enthousiast gemaakt voor dit beroep. Maar wat het ook wordt, na mijn studie is de kans op werk groot. De opleiding is namelijk breed ingestoken en biedt in verschillende richtingen mogelijkheden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.