Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe KATO rupsdumpers

Nieuwe KATO rupsdumpers

KATO introduceert de nieuwe IC100-5 rupsdumper voor de Nederlandse en Belgische markt, met als doel om aan de groeiende vraag naar moderne, emissie-vriendelijke en betrouwbare rupsdumpers te voldoen. KATO heeft een flinke stap gezet om, ook buiten de thuismarkt Japan, weer een leidende rol te gaan spelen op het gebied van grotere rupsdumpers.

Met de recente aflevering van twee nieuwe KATO IC 100-5 rupsdumpers aan Oussoren Loon- en Verhuurbedrijf uit Westbroek bewijst Kemp Groep dat er behoefte is aan rupsdumpers van dit kaliber. Freek Oussoren zegt over de nieuwe KATO rupsdumpers het volgende; “De vernieuwde KATO rupsdumpers met Stage 5 motor zijn krachtig, comfortabel en eenvoudig te bedienen. Met een laadvermogen van 12,0 t door de verhoogde laadbak en hoge rijsnelheid ook zeer productief. De lage bodemdruk zorgt er ook voor dat deze krachtpatsers onder de meest barre omstandigheden presteren. Wij zijn heel blij dat Kemp Groep dergelijke machines weer kan leveren en ondersteunen. Kemp is en blijft toch dé expert op het gebied van dergelijk materieel.”

De standaarduitrusting van de KATO rupsdumper bestaat onder andere uit een airconditioning, zij- en achteruitrijcamera, luxe stoel en eenvoudige joystick-bediening. De voorklep en motorklep zijn eenvoudig te openen en vanaf straatniveau zijn de essentiële onderdelen makkelijk toegankelijk voor een dagelijkse inspectie. Bovendien is de rupsdumper uitgerust met een weegsysteem om de dagproductie te kunnen monitoren. De cabine kenmerkt zich door het uitstekende zicht rondom. De IC100-5 rupsdumper heeft een laag zwaartepunt en hoge bodemvrijheid, wat het een genot maakt om mee te werken.

De 11,6 ton wegende KATO rupsdumper op 700 millimeter brede rubberen rupsen heeft een motorvermogen van 260 pk, laag brandstofverbruik en een rijsnelheid van maximaal 12 km/uur. De lage opbouw van de cabine van 2.70 laat in veel gevallen vervoer op een bakwagen toe. Het lagere eigengewicht biedt voordeel bij het transport van twee dumpers op één combinatie (vrachtwagen). U kunt voor de vernieuwde rupsdumpers van KATO in Nederlands en België terecht bij Reesink Construction Equipment. De Bruycker-Kemp in België en Kemp Groep in Nederland zijn de leveranciers van rupsdumpers van dit kaliber en bieden een hoge mate van service en ondersteuning. In beide landen zijn deze KATO rupsdum

Over Loon- en verhuurbedrijf Oussoren
Het in Westbroek (Utrecht) gevestigde Loon- en verhuurbedrijf Oussoren is sinds 1990 actief op het gebied van grondverzet, zand- en grondhandel, loonwerk en sloopwerk en machineverhuur voor de grondverzet. Oussoren beschikt onder andere over rupskranen, mobiele kranen, midikranen en minikranen, rupsdumpers, minirupsdumpers, rupsmaishakselaars, trekkers met kiepwagen(s)/waterwagen(s), diverse andere landbouwwerktuigen en ervaren personeel om uw werkzaamheden tot een goed einde te brengen. Kijk op www.oussoren.nl voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.